26 Haziran 2012 Salı

Ev yapımı LimoNata..



   MALZEMELER :
  • 6 adet limon
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 - 3 litre su
   YAPILIŞI :

  • Limonların kabuklarını rendeleyerek üzerine şeker döküyoruz. Biraz karıştırıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
  • Kabukları rendelenmiş limonları sıkıyoruz , içine sıkılmış limonları da atıp ayrı bir kapta bekletiyoruz.
  • 1 gün sonra üzerine suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Süzgeçten süzüyoruz.
                                    (: AFİYET OLSUN :)

24 Haziran 2012 Pazar

Ali Deniz'in tuvalet egitimi

En büyük korkularından biri olan tuvalet egitimine başladık. henüz mutlu sona ulaşamadık ama yakındır inşallah. Ali Deniz 27 aylık oldugunda başladık. Daha önce ufak denemelerim oldu ama sonuc vermedi ya da ben çabuk pes ettim. Biraz geç aslında 27 ay ama eve yeni bir kardes geldigi için fazla üstüne gitmedik. Daha iki yasında bile degilken cocuklar için olan müzikli klozetlerden almıştık. Banyoya koymuştuk göz asinaligi olsun diye. Bir de üzerinde klozet kapağı resmi olan bir tuvalet egitim kitabı aldık. Ama cocuk ikisinden de hoşlanmadı. Klozetin sadece muzigiyle ilgilendi, oturmak istemedi. Ben de çok zorlamadım. Kitabın resimlerine de bakmak istemedi. Hatta Pepenin "cisimiz tuvalete" şarkısını bile duymak istemiyordu. Cocuk daha nasıl anlatsın di mı hazır olmadıgını:))) Neyse biz o donem vazgeçmiştik bu isten ta ki 10 gün oncesine kadar. Su büyük klozetlerin üstüne konan adaptorlerden aldım. Onu çok sevdi ve ilk onun sayesinde yaptı tuvaletini. Biz de gece gündüz aynı anda çıkardık bezini. Büyük tuvaletini hala söylemiyor ben anlayınca götürüyorum. cisi gelince de kakam geldi diyor. Tabi arada gene kaçırıyor ama bu sefer pes etmek yok:)))

23 Haziran 2012 Cumartesi

Kitap ayracı

Bir kaç ay önce Eminönü' den aldığım bir kaç parça kece nihayet ise yaradı. Kitap ayraçları yaptım bir sürü. Aslında elimde keceleri sekillendirecegim hazır kalıplarım olsaydı daha iyi olurdu. Benim gibi yetenek düşmanından ancak bu kadar napalim:)) cizemem, kesemem ama çok güzel hayal ederim:)) aklimda daha neler var ah ahhh...

22 Haziran 2012 Cuma

Malafa ( kitap tavsiyesi)

MALAFA: kuyumcularda yüzük ölçüsü almak için kullanılan çubuğun adiymis. Kitapta Antalya da bulunan Topaz Jesellery Center ve burda çalışan tezgahtarlarin oraya gelen yabancı turistlere bişeyler satabilmek için ne gibi numaralar "tezgahlar" yaptığını anlatıyor. Tabi bu çok çok yapan bir özet oldu. Akla hayale gelmişsek iliskiler, düzenler, numaralar ve hayatlar var bu kitapta. KİTAPTAN BİR PARAGRAF :"Tezgahtarligin zorlu taraflarından biri tekrardir. İnsanın en zor dayanabildigi calışma sekli olan tekrar, sağlıklı bir aklın ani ölümüne neden olur.Ayni cümleler, aynı mimikler eşliğinde ikibin kez duymuş olan tezgahtar, artık ne dendiğini duymuyordur.... Kİmseyi duymayan tezgahtar konuşmanın hangi bölümünde olduğunu karşısındakinin yüz ifadesinden anlar." Bu paragraf kitabın belki de 10 yerinde tekrar ediyor. O kadar hoşuma gittiki , tekrarı anlatan bir paragrafın bir kitapta defalarca tekrar etmesi. Kısaca okuyun diyorum:))

21 Haziran 2012 Perşembe

Bileklik yaptım...

Biz ortaokuldayken ne modaydi boyle orgu bileklikler.arkadaşımın bileğinde görünce aklıma geldi, ben de yapiyim bir tane dedim ve boyle bişey oldu. Çok basit ama ben severek takiyorum:)) ne de olsa benim emegim di mi?

17 Haziran 2012 Pazar

Anılar Biriktirdim

Değişik zamanlarda, değişik yerlerden topladığım taslar, kozalaklar, özel günlerde esimin aldığı çiçeklerin bazılarından birer kuru dal ve nişan cikolatalarimin tepsisi... Bazılarının üstüne aldigim yeri yazmisim, bazılarını ojeyle boyamisim. Bugün 5 yılını dolduran evliliğimize ilgili ufak hatiralar.

13 Haziran 2012 Çarşamba

ZARGANA ( kitap tavsiyesi)

Yine bir Hakan GUNDAY kitabıyla karsinizdayim. "Zargana" bildiginiz gibi bir balık adı ama kitapta bas kahramanin adı. Bu lakabı nasıl aldigiysa çok ilginç bir hikaye. Okuduğum bütün Hakan GUNDAY kitaplarında biraz şiddet vardı ama bu kitapta biraz daha fazla var sanki. Kendi hayatını baskalarına yaşatan birisi zargana.hayatini dışardan seyreden birisi yani. Gene güzel gene vurucu bir kitap. Kitap severlere tavsiye edilir:))