MALZEMELER :
- 6 adet limon
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 - 3 litre su
- Limonların kabuklarını rendeleyerek üzerine şeker döküyoruz. Biraz karıştırıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
- Kabukları rendelenmiş limonları sıkıyoruz , içine sıkılmış limonları da atıp ayrı bir kapta bekletiyoruz.
- 1 gün sonra üzerine suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Süzgeçten süzüyoruz.
denedim gayet lezzetliydi :) teşekkürler
YanıtlaSilsoğuk soğuk ne guzel ıcılır ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilcanım yorumlarından kelime doğrulamayı kaldırırmısın yorum yazması daha kolay olur..
YanıtlaSilAfiyet,bal seker olsun:))
YanıtlaSilTamam kaldırdım galiba..
YanıtlaSilbayılırım limonataya:)hele de ev yapımıysa oh ohhh!ellerine sağlık canım arkadaşım,sunumun da bir harika...
YanıtlaSilellerine sağık:)
YanıtlaSilbizde sık sık yaparız,çok severim
sevgiler;)
Bırınız yapsada içsek ::)
YanıtlaSillimonları bütün olarak yıkayıp kabuklarıyla beraber katı meyve sıkacağından geçirince olurmu acaba. Ramazan ya şimdi. Hani bekletme faslı vb uzun sürecek gibi.
YanıtlaSilkabukları rendelerken iyice beyazına inmiyoruz ama. yani sadece sarı kısımları renk versin diye konuluyo. meyve sıkacağında tamamı içine karışacağı için acılaştırabilir.rendelemeye üşenme ama beklemek istemiyosan hepsini bi tencerede kaynatıp soğutarak da yapabilirsin.
Sil