30 Temmuz 2012 Pazartesi

babannemden lezzetler...

çocukluğumdan beri bayılarak yediğim bir şeydir bu. bizim burda pişmiş haline "manat" deniliyor.



kara kabak olarak bilinen kabak türü büyük parçalara ayrılır. genelde büyükçe bir tencere ya da kazanın altına mısırlar konulur üstüne de kabaklar kabukları üstte kalacak şekilde dizilir.bir güzel piştikten sonra kabaklar bir tepsiye dizilip üzerlerne şeker serpilir ve fırınlanır. ohh mis gibi bir lezzet.
yerken de sadece bir kaşık lazım. kabuğu zaten tabak gibi olur. dibine kadar kazıya kazıya yenir. 


çekirdekleri de bir sonraki sene tohum olmak üzere ayrılır.





3 yorum:

  1. hani pişmiş haliiii??????? :)

    YanıtlaSil
  2. şimdi çekerim, birazdan çekerim diyene kadar yedim hepsini:))

    YanıtlaSil
  3. O çekirdeklerden zamanında çok yemiştik. Kaloriferde ısıtınca ağızlara layık... :)

    YanıtlaSil