17 Temmuz 2012 Salı

lastik ayakkabılarım

 küçükken her yaz köye gittiğimizde bu lastik ayakkabılardan birer tane alınırdı kardeşimle bana. o zaman bu kadar renklileri yoktu galiba. şimdi bakıyorumda bazı markaların bu tip ayakkabıları var dünya paraya. ben de alıyım dedim bir kaç renk.


 bunlar da Ali Denizin "kara lastik" leri. köyde bunlar giyilirdi eskiden. dağda, bayırda, tarlada çok dayanıklıydı bunlar.

6 yorum:

  1. Cocukken benimde vardi ayaklarim les gibi olurdu :p bunlar nasil rahat mi?

    YanıtlaSil
  2. fena sayılmaz. ama öyle uzun uzadıya giymeye gelmez herhalde. ben denizde falan giyerim diye düşünüyorum.denerim paylaşırım:))

    YanıtlaSil
  3. Küçükken köyde çayda oynarken bu lastikten varmış ayağımda. Tabi çay gürül gürül akıyor. Annem de tarlada teyzesine filan yardım ediyor. Sonra benden bi kıyamet kopmuş.. Annem çaya kapıldım gittim diye düşünürken gelmiş çayın yanına. Bi de bakmış ki ayakkabılarımdan birini çaya kaptırdım diye kıyameti koparıyormuşum..Bu olaydan hatırladığım tek şey eve dönerken annemin kuzeninin atına binişim :)) Herkes yürürken ben atla gitmiştim :))

    YanıtlaSil
  4. köyde benim dedeminde böyle kara lastikleri vardı..ama son zamanlarda varmı bak hiç hatırlamıyorum..ama senin lastik babetlerinede bayıldım canım..ne güzel renk renk çıkarmışlar..

    YanıtlaSil
  5. Merhaba. Lastikler çok hoş :) Biz de giyerdik köye gittiğimizde. Hala vardır eski evde o lastikler ve gidince giyeriz. Hatta son gidişimde giyip de mantara gidince ayaklarımın altları çok acımıştı çünkü çok ince tabanları. Tabi ayaklar alışık olmayınca böyle zorlayabiliyor :)

    YanıtlaSil