21 Temmuz 2013 Pazar

dönüşüm...

buralardayım yine. blog yazmaya bu kadar ara verebileceğimi hiç düşünmezdim ama çok uzun zaman oldu gerçekten. ben çok özledim yazmayı, sizlerin yazılarınızı okumayı...
önce gezi olayları yüüznden yazmayı bıraktım. o günlerde içimden hiç bir şey gelmiyordu bir çoğunuz gibi. orda insanlar mücadele ederken ne yazıcaktım ki hem. ne okuduğumu mu, ne yaptığımı mı elim kolum bağlı nasıl oturduğumu mu?...
neyse o tramvayı atlattım biraz ama hala geleceğimiz hakkında çok umutsuzum... girmicem bu konulara, duygusallaşıp gereksiz agresifleşebiliyorum sonra:))

bu arada 1 aydır yeni evimize taşınmış bulunmaktayız. 3 yıl bekledikten sonra mutlu son:))

hani klasik bi sahne vardır ya " yaşlı dede eliyle binaları gösterir ve " buralar hep tarlaydı eskiden" der". aynı öyle oldu bizim ev işi de. biz o evi almaya karar verdiğimizde etrafı hep tarlaydı. ve şimdi o tarlalara koca koca siteler kuruldu, bitti, insanlar yerleşti ama bizim hala eksiklerimiz var .
eksik gedik taşındık işte napalım:) hala yerleşebilmiş değilim ama  taşınma işi bitti ya buna da şükür.

yeni evimize taşınınca bir kaç yıldır bitmiş olup ama ben şehirdeki evimize taşınmadan yazlık eve yerleşmem diye inat ettiğim için yerleşemediğimiz yazlık evimize de yerleştik. daha doğrusu yerleşmeye çalıştık...yazlık ev mevzusu bambaşka bi olay zaten. ben hep bi karavanım olsun  diye hayal ederdim, bir yere bağlanıp kalmak hiç bana göre değil ama bu tam da yazlık sayılmaz. sakaryanın deniz kıyısı olan bi ilçesinde, eşimin memleketi aynı zamanda. bakalım yazlık moduna girebilecekmiyim:))

internetimiz yok hala, daha da kötüsü telefon için başvurduk ve bizim oturduğumuz yerde kutu yokmuş ve ne zaman olurmuş belli değilmiş:))
mahrumiyet bölgesindeyiz sanki( biraz öyle sanki ama evim güzel evim)

aynı anda iki ev taşımak, yerleştirmek o kadar zormuş ki..hala da bitmedi eksikler.

bi de normal bi insanın evinde bu kadar ıvır zıvır olmaz herhalde. bir evden iki evlik eşya çıktı resmen:))taşınmamı zorlaştıran etkenleri sıralamak istiyorum:
1- çok fazla kitap
2- çok fazla örgü ipi,hobi malzemesi vs.
3- çok fazla incik bonuk
4- çok fazla çocuk:))  ( öyle ama gerçekten. iki çocuk onların eşyaları, oyuncakları, bi de yerleşme işini engelllemeleri çok büyük zorluk)

bu arada  mayıs ayında çocuklarla 5 günlük bir tatil yaptık. ilk defa çocuklarla tatile gittik.anlatmaya değer ama üstünden çok zaman geçti yazamıcam. şu kadarını söyliyim korktuğum kadar zor olmadı. tabi tatilimiz çocuk havuzunun başında geçti ama olsun:))

bi de yeni bir okula tayinim çıktı.ben tayin istemeyi düşünüyordum zaten ama okulum ilkokul olduğu için ben norm fazlası oldum ve mecburen tayin istedim. bakalım nasıl olacak...

kitap okumaya ve örmeye ara vermedim. daha önce paylaştığım yuvarlak paspası bitirdim mesela. fırsat bulursam paylaşırım inşallah.kitapları da geçmişe dönük paylaşırmıyım bilmem ama bundan sonra okuduklarımı paylaşmak istiyorum.


bu arada istanbuldayım şuan o yüzden yazabiliyorum bu yazıyı. söylemesi ayıp ikea'yı kaldırmaya geldim:))
şimdilik bu kadar...sevgiler.....

14 yorum:

  1. Hoşgeldin, nerelerdesin yahu, çok ara verdin çoook! Neyse ne de çok iş halletmişsin o arada, hem de büyük büyük işler, güle güle oturun yeni evinizde ve yazlığınızda canım :)
    Demek İstanbul'dasın, kısa süreli mi geldin? Hoşgeldin :)
    Bekliyoruz resimli resimli yeni postlarını :)
    Öperim moriçem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,ama hala bitmedi işler:))
      istanbula sadece haftasonu için gelmiştim döndüm bile:)
      eski tempoma dönmek istiyorum ben de bakalım. ben de çok öpüyorum ...

      Sil
  2. İyi kaldırmalar canım:)Hayırlı olsun,çok sevindim.Yeni bir ev,yeni bir hayat resmen,uğurlu olsun,darısı başımıza:)Yavaş yavaş paylaşırsın yaptıklarını,bu arada evini de merak ediyorum:)Tatilin korktuğun kadar olmaması güzel olmuş sana,güzel bir değişiklik olmuştur.İkea bu ara çok güzel,bayılıyorum,içini açıyor insanın:)Okulun da en hayırlısı olsun,çok mutlu ol,çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah uğurlu gelir dediğin gibi:))paylaşıcam fotoğraf ama önce ikeadan aldıklarımı da yerleştirmem lazım:)) bi kaç fikir var kafamda salonum için onları yapmam lazım. renksiz bi salonum var şu an renklendirmem lazım:))
      ben de öpüuorum canım:))

      Sil
  3. Canım benim, çok özledik biz seni. Yazının başı benim geçirdiğim sürece çok benzer. Gezi olayları sırasında uzunca bir süre ben de hiçbir şeye konsantre olamadım. Ben de ev taşıdım ve çoluk çocuk olmasa da çok kitap bizim de taşınmamızı zorlaştırdı. Yazar Ayları'na devam ettik aralıksız ama eksikliğini en yoğun ben hissettim herhalde. 9 Temmuz'da da 9 Ekim'e kadar sürecek bir Okuma Şenliği başlattım. Katılımcı sayısı 70'i buldu. Bir göz atarsın vaktin olursa. Çok öperim seni de tatlı oğullarını da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekür ederim ben de özledim sizleri...okuma şenliğini gördüm görmesine de biraz gözüm korktu sanki:)) bakalım cesaretimi topşarsam katılıcam.
      ben de öpüyorum canım... görüşmek üzere...

      Sil
  4. oh hele şükür geri döndün canım ya özledim seni:)
    demek ikea yı kaldırmaya gittin ha alacağın olsun kıskandırdın beni..ben de istiyorum amaaaa...
    çok öpüyorum görüşürüz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beraber de gideriz filizim:)) çocukları bırakır kaçarız :))

      Sil
  5. Yoğun günler geçirmişsin belli ki. Neyse bundan sonrası rahatlık. Öyle düşün...
    Ben de bu gezi olaylarından sonra tam 1 ay ara vermişim bloguma yazmaya. Çok sıkıntılı günlerdi. Umutsuzluğumun içinde yeşeren bir çiçek gibi oldu ama benim için. Bir nebze de olsa karamsarlığım gitti.
    Yeni evinde ve yazlığında güle güle oturmak kısmet olsun inşallah. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha da rahatlık yok bana ama bakalım:))çok işim var çoookkkkk:)) amin canım...
      ağzımızn tadı hiç bozulmasın:))

      Sil
  6. Hayırlı olsun canım, çok yoğun geçmiş günlerin, ev taşımak yorucudur ama sonrasında güzeldir de, sil baştan gibi gelir bana. Yeni evinde hatta evlerinde musmutlu günleriniz olsun inşallah, çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:))çok yorucu çokkk...daha da içime sinmeyen şeyler var. ben ilk defa taşınıyorum gibi bir şey. o yüzden çok zor geldi bana:))
      ben de çok öpüyorum.. görüşmek üzere...

      Sil
  7. yeni evlerinde Allah güle güle oturmak nasip etsin hep huzurlu, mutlu olun..
    artık daha sık uğrarsın buralara dimi özlemişim yazılarını:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım:)) daha sık uğramaya çalışıcam iniallah:))

      Sil