11 Kasım 2013 Pazartesi

saçmalamalarımdan....

çok eskidendi. dur bi hesaplayayaım.. 9 sene öğretmenlik, 4 sene üniversite, etti 13 üstüne 4 sene lise etti mi 17 sene.
hah işte en son Yaşar Kemal kitabını 17 sene önce okumuşum demekki.

ortaokul çağlarında Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Reşat Nuri Güntekin'in aklıma gelmeyen başka klasik yazarların hemen hemen bütün kitaplarını, Dünya Klasiklerinin nerdeyse tamamını okumuştum.
iyi mi yapmışım bilmem. şu anki en büyük pişmanlıklarımdan biridir o yaşta aklımın almıyacağı kitapları okuyup tüketmiş olmak. faydası olmuştur mutlaka. mesela bi sayısalcı olarak sözelim hep daha iyi olmuştur:)) ( dur bakıyım ben sözelcimiyim beli de)
yok yok tarih ve coğrafya sevmem ben. faydası sınavlarda süre sıkkıntımın hiç olmamış olmasıdır herhalde.
ÖSS de bile  yarım saatten fazla erken çıkıp annemleri şoka sokmuştum , gelecek sene için bana dershane düşünmeye başlamışlardı. kazamayacağımdan o kadar emin:))

şaka bi yana, bir çok kitabı o yaşlarda okudğum için tekrar okumak içimden gelmiyor, ama kitaplar hakkında da hiç bir şey hatırlamıyorum. böyle bi çelişki içindeyim yani.

bi de açıkçası son zamanlarda iyice kaptırdım kendimi farklı tarzlara.bilimkurguydu, fantastikdi derken, tat alamayacağımı düşündüm  bazı kitapalardan.

Yaşar Kemal hakkında da böyle bi önyargım vardı. bi de biliyorum ki hüzünlü kitaplar Yaşar Kemal kitapları. bu aralar da bile bile kendimi üzmek istemiyorum.

neyse gelelim konumuza, okuma şenliği dolayısıyla eşimin babasnın hediye ettiği kitaplardan Yaşar Kemalin bir kaç kitabını seçip okumaya başladım.

ahh ne kadar geç kalmışım Yaşar Kemali tekrar okumak konusunda.
ne tatlı bir dili varmış, ne de güzel okunurmuş. evet konuları üzücü ama çok güzel.

bu yazının konusu aslında Yaşar Kemal'in Bin Boğalar Efsanesi adlı kitabıydı. ama açıklama yapma gereği hissettim içimdeki kanayan yara hakkında:))

kitaba haksızlık olmasın. ben bu postu saçmalamalarımdan sayıp ayrıca yayınlayayım.

kitap hakkındaki yorumum az sonra:)))

6 yorum:

  1. Hic de sacma olmamis sekerim;-)
    Ben de klasikleri o yaslarda okumustum ise bak..simdi de ugultulu tepeleri okuyorum cok sarmadi ama...

    YanıtlaSil
  2. Ben de senin gibiyim. Klasiklerin çoğunu ortaokul lise döneminde okumuştum. Ama şimdi hiçbirşey hatırlamıyorum:) bi süre kitaplara öyle doydum ki3-4 sene hiç okumadım neredeyse. İyi ki okumuşum diyorum çünkü okumam çok hızlı şu an. Sınavlarda süre sorunum olmuyor hiç.ve ben de senin gibi o zamandan beri Yaşar Kemal okumuyorum, tekrar okumam lazım:)
    Nilkutuphanesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Kendimi gördüm bir an :)
    Ben de ortaokul döneminde her bulduğum kitabı okuduğum için şimdi aynılarını okuyasım gelmiyor.
    Tabi bunca yıllık edebiyat eğitiminin öğrettiği bir şey varsa, o da her kitaptan her okumada farklı bir tat alındığı. O yüzden fırsat buldukça tekrar bakmak lazım eskilerine :)

    YanıtlaSil
  4. ben bir ara kendime kota koymuştum yılda sadece bir fantastik seri okuyacağım diye...insan onlara daldı mı başka bir şey okumak istemiyor...ama baktım bloglara okuyan okuyana...dedim kendini sınırlamayanlar da var ...ne sıkıyorum kendimi...saldım ben de ve aynı şeyi ben de hissediyorum ara sıra...ciddi şeyler okumak gelmiyor içimden ama bir başladım mı da gidiyor...sonuç :) fantastikleri aralara serpmek lazımmış :D

    YanıtlaSil
  5. Yaşar Kemal ben de çok okuyamıyorum yani okuyamıyordum, yakın zamanlarda denemedim hiç, İnce Memed'in iki cildini bitirmiştim galiba, sadece o kadar :(
    Kitaplar konusunda haklısın, benim de konusunu neredeyse hiç hatırlamadığım, sadece çok sevdiğimi bildiğim kitaplar var böyle ;) Hislerimi biliyorum ama içeriklerini unutuyorum çok :( Bununla birlikte bence de kitapların bize en büyük faydası sınavlarda-kitap okumayanlara oranla-soruları çok daha kolay anlamamız, yorum yapabilmemiz galiba, ben çok faydasını gördüm bu açıdan, aöf sınavlarında da hiç çalışmadan geçebilmemi buna bağlıyorum, çok uzun yazdım yine, ama aslında ben sana nerelerdesin moriçe, neden artık çok az yazıyorsun demek için gelmiştim...
    öperim :)

    YanıtlaSil
  6. buralardayım canım:)) ama malum okul dönünce çok yoğunlaştı hayatım. çok erken kalktığım için çoğu zaman akşamları bilgisayar bile açamıyorum. çoğu zamanda internet bağlantımızda problem oluyor:))
    ben de öpüyorum:))

    YanıtlaSil