1 Aralık 2013 Pazar

kitap- Arabadakiler- Patrick WHİTE

"Arabadakiler" okuma şenliğinde "Nobel ödüllü bir yazarın kitabı" başlığı için seçtiğim bir kitaptı.





kitap Miss Hare adlı ailesi zamanında çok zengin olan ama parayı çarçur edip ölümlerinden sonra kızlarına sadece yıkılmaya yüz tutmuşkocaman bir ev bırakmış bir ailenin özürlü sayılabilecek kadar saf kızının hikayesiyle başlıyor.

Yahudi Mordehay Himmelfarb eskiden bir bilim adamıdır.  Miss Hare'le yolu kesişir ama bu iki insan sağlıklibir iletişim kuramayacak kadar yaralıdır.

Himmelfarb Yadudi soykkırımını her yönüyle yaşamış her şeyini kaybetmiş , şans eseri hayatta kalabilmiş bir adamdır ama yaşamak onun için aslında bir cezadır.

Mrs. Godbold kendini iyiliğe adamış kızları ve alkolik kocasıyla yaşayan dindar bir Hiristiyandır.
Miss Hare' le de yolu kesişir çünkü Miss Hare hastalandığında ona bakan tek insan olmuştur.

Alf  Dubbo ise deha sayılabilecek bir resim yeteneğine sahip olmakla beraber bu yeteneğinin hiç bir faydasını görmemiş bir zencidir.

bu dört insanın kötü insanlar yüzünden aldığı çok derin yaraları vardır ve hepsinin yolu tam olarak olmasa da bir yerlerde kesişir.

kitap bu dört insanın hikayesini ayrı ayrı ayrıntılı olarak anlatıyor. kitabın uzun olması beni biraz sıktı, daha kısa yazılabilirdi bu kitap ama kesinlikle yazım dili çok güzel.

5 yorum:

  1. Selam kitapkurdu arkadaşım işe başladık ayrı düştük:)Çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam canım. aynen öyle oldu. koşturmacaya devam:)) yeterki sağlık olsun:)

      Sil
  2. ben de hiç okumadım nobel ödüllü bir yazar diyecektim ama aklıma Sartre geldi bak onun Açlık kitabını okumuştum çok önceden ve sanırım nobelliydi o da..neyse canım,verdiğin kumaşları dikiyorum bakalım beğencek misin:))

    YanıtlaSil
  3. nobelli o kadar çok yazar var ki mutlaka denk gelmişsindir birinin bir kitabına:)) dik bakalım merak ediyorum neler çıkacak:))

    YanıtlaSil
  4. bunlardan biri katil olsaydı hangisi olurdu moriçe :) patrick jane bize kafayı yedirdi :D

    YanıtlaSil