30 Ağustos 2012 Perşembe

iki çocukla gezme...




         iki çocukla hayat gerçekten hiç de kolay değil . hele ki aralarında tam 2 yaş varsa daha da zor. ikisi de bebek aslında ama küçük gelince ister istemez büyüğü daha da bi büyük görünüyor insanın gözüne. bazen bakıyorum da sanki küçük bir delikanlı olmuş bizim Ali Denizimiz:))
          ikisiyle birlikte çarşıya ,pazara çıkamıyodum haliyle. ama geçen gün canıma taketti ve kapıcam çocukları biraz turlıcam dedim. tabi şöyle bi problem var Ali Deniz benim elimi tutmadan yürümez, ben nasıl hem çocuk arabasını sürüp hem de Ali Denizin elini tutucam?
      burda annelerin pratik zekası devreye girdi hemen. Kuzey Denizin pek kullanmadığımız emzik zincirinin kıskacını pantolonumun cebine kıstırdım. ucunu Ali Denize verdim "sıkıca tut ve sakın bırakma" dedim.
önce mırın kırın etti "anne elimi tut, araba gelir" falan gibi...sonra hoşuna gitti onunda , dışardan çok komik görünüyoduk eminim ama başka çarem yoktu:))
       yoğun tarfik olan yerlere girmedik. genelde trafiğe kapalı alanlarda gezdik. ama bana çok iyi geldi. çünkü kendimi çok çaresiz hissediyordum. iki çocukla nasıl çıkarım dışarı diye. ehh bunu da hallettik.
haa bi de şöyle bi sorun oldu. ben evden çıkarken Ali Denize çiş yaptırmıştım ve tahminime göre bu onu bayağı idare ederdi. ama bizim ufaklık bazen oyun olsun diye de "anne çişim var " diyo.
tam gezerken" anne çişim var" dedi. " şaka mı yapıyosun?" dedim. " hayır" dedi. "tut biraz" dedim. " tutmıcam anne " dedi:)) ben de "altına yap o zaman" dedim:)) napıyım onu tuvalete götürmem mümkün değildi ufaklık varken.
neyseki gerçekten yokmuş çişi ve tertemiz döndük evimize:))

sonuç olarak şu bebek tutacakları her ne kadar  itici görünse de bence çok kullanışlı. bi de çocuğunuz yaramazsa çok çok gerekli.

10 yorum:

  1. :))Çok pratik zekalısın,böyle birşey hayatta aklıma gelmezdi.Kadınlar eninde sonunda herşeyin üstesinden geliyor.Çok iyi yapmışsın,böyle yavaş yavaş sen de ,Ali Deniz de alışırsınız.İyigeceler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet her zaman birilerini bulanıyorum. en azında kısa süreliğine de olsa böyle çıkabilirm artık:))

      Sil
  2. zor ama yavaş yavaş çıkında herkes yerini bilsin dimi... iyi bari bebek arabasına bincem diye tutturmamış o konuda şanslısın... ama şu resimde görünenlerden hiç hoşlanmadım ben o ne ya ...
    hep ali denizden bahsetmişsin peki ya ufaklık maşallah diyorum ona uslu durmuş belli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahtan tutturmadı bu sefer:)) evet bu resimdekiler biraz kötü görünüyo ama Ali Deniz uslu durmayıp sağa sola kaçsaydı napardım bilmiyorum.Ufaklıkta uslu durdu o gün. uyutup, uyanır uyanmaz çıkarınca çok problem çıkarmıyo:))

      Sil
  3. Çok pratik düşünmüşsün:) Ama Allahtan Ali Deniz de uslu durmuş bırakmamış, Kuzey Deniz zaten uslu durmuş, ikisine de maşallah:)

    YanıtlaSil
  4. evet ikisi de uslu durdu maşallah:))yoksa perişan olurdum valla:))

    YanıtlaSil
  5. : ) hele ki aralarında bir yaş varsa: ) bir de beni düşün...

    YanıtlaSil
  6. çok zordur eminim ama büyüdüklerinde çok güzel olucak inşallah:)) ben sezeryanla doğum yaptığım için bu kadar bekledim bana kalsa ikinciyi hemen yapardım:))

    YanıtlaSil
  7. canım bravo sana valla cok ıyı dusunmussun ..bu arada ali denizin şu konuşmları beni ödürüyor gülmekten..:))onu görürsem birgün ısırıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) gel isir canım . Aliskindir kendisi benden dolayı:)))

      Sil