31 Ağustos 2012 Cuma

neler yaptık neler...

 
 
 
bayram da sapanca kenarına gittik biraz ama her zamanki gibi rüzgarlıydı. ee tabi eylül de geldi arrık buralarda havalar iyice serinledi.

 ara ara gereksiz işlerle uğraşmaya devam ediyorum:)) çok sevdiğim bir pantalonum vardı. o kadar çok giydim ki renk menk kalmadı. ben de fermuarlarını kesip aldım. ve bu küçük cüzdanı yaptım. fermuarı ördükten sonra dikmedim, fermuarın kenarına ördüm cüzdanı. daha basit oldu böyle.


 zafer bayramında da ailece kahvaltıya gidelim dedik. kuzular salıncakta sallanırken amcaları bol bol fotoğraflarını çekti:)) biz de rahat rahat kahvaltımızı yaptık tabi:))
 çocukların öğlen uykularını denk getirmeye çalışıyorum. gerçi küçüğü genelde yarım saatlik kısa uykular uyuyo ama öğlen 12 buçuk 1 gibi ikisini birden yatırıyorum. küçüğü ayağımda sallarken diğerinide ikna etmeye çalışıyorum. o da sözde uyuyorum diye beni kandırıyo:)) çaktırmadan bana bakıyo ordan ama elini çekmeyi unutuyo şaşkın:))
 bu da nette gezerken görüp beğenip yaptığım bir bileklik. elişlerimden artan ipleri küçük küçük motifler yapıp saklıyodum zaten bu da tam benlik oldu. ayrıntıları ve daha güzel yapılmışı için buraya
 Ali Denizin eline boya kalemlerini ilk verdiğimizde bütün çocuklar gibi ilk tepkisi duvarlara yönelmek olmuştu:)) ben de ona bi duvar ayırmıştım ve oraya istediği sanatsal çalışmaları yapmasına izin vermiştim. sonuç bu:)) bu özgürlük işimize de yaradı. başka yerleri boyamaktan vazgeçti gerçekten de.
 bu da Ali Denizin oyun hamurundan ne anladığının resmidir:)) ona aldığım ve henüz kağıt kesmeyi doğru düzgün beceremediği makasla hamurları bir güzel parçalıyo sıpa:))
evet kışlık hazırlıklar başladı ve kolay kolay bitmez:)) bunlar menemenlerim ve patlıcan yemeklerim:)) taşınma işinden dolayı derin dondurucuya çok yüklenmek istemiyorum. o yüzden de konserveler yapıyorum. yaa bi de gerçekten bunlar çok güzel görünüyor. bi rafa dizip izleyesim var valla:)))

10 yorum:

  1. Maşallah iki kardeş ne de tatlılar:)Ali Denizciğim annelerin gözünden hiçbirşey kaçmaz,ufacık elin bile:)Sen çok marifetliymişsin canım o konserveler ne öyle bravo valla!Sapancayı çok merak ediyorum,inşallah eylülde izmitteki düğünden sonra oraya da uğrarız.Kışı bebekle ilk defa yaşayacağım,kalın giydireyim dediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. konserve yapmak çok kolay tubacım emin ol:)) çocuk bakmanın yanonda solda sıfır kalır yani:)) evet sen miniği kalın giydir hele de sapancaya gelirken. çocuklar hasta olmasında bize ne olursa olsun:))

      Sil
  2. Maşallah ya, 2 çocukla neler de yapıyorsun, süpersin:)

    YanıtlaSil
  3. O cüzdandan istiyorum lüttfeennnn tosbikleri çok özledim konserveler süper Nurçin gelecem :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. verdim gitti özdenim:)) bu türünün tek örneği, eşi benzeri bulunmayan cüzdan senindir akranım:))
      ama o küçük bişey ancak bozuk para konur haberin olun. sonra hayal kırıklığına uğrama:)) bi de almak için bize gelmen lazım öyle de bi şartım var:))

      Sil
  4. ayy yerim ben o yakışıklıları ..:)ne güldüm yazıklarına canım demek elini unutuyor orda :))ah bu çocuklar çok tatlılar :)
    canım sen hem ev taşıma telaşındasın hem iki yumurcagın var hemde neler yapıyorsun ..41 kere maşallah sana ..cüzdanında bilekliğinde çok cici olmuş iyigünlerde kullan canım..
    bende bugun kışlıklara başladım bir kaç kavanoz domatesle birkaç kavanoz menemenlik yaptım..yarında kırmızı bıber kozlıyıp koyucam kısmet olursa..ama patlıcanların bu sekılde saklandığını ilk kez görüyorum canım..nasıl yapıyorsun ??

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim canım. Benim o kadar az vaktim var ki bir saniyesini bile bosa geçirmek istemiyorum. Eskiden boyle değildim. Vaktim bolken kıymetini bilmiyordum:)))
    Patlicanlari küp küp doğruyorum bolca domatesi de küp küp doğruyorum. Biraz sıvı yağ, biraz tuz istersen de biraz sarımsak koyup bı güzel pişiriyorum. Zaten yeteri kadar domates koyduysan bayağı bı sulanıyor. Patlicanlar iyice pisinde de kavonazlara doldurup sıkıca kapatıyorum.
    Kısın yerken de soğanı eğer sarımsağı konserveye katmadıysanız sarımsağı da kavurup , konserveyi dokuyorum, pişirmene gerek bile yok, kaynasın yeter.
    Bu kadar iste:)) afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  6. canım bende deniyim patlıcan sever bir aile olarak bu bizim çok hoşumuza gidicek..çok teşekkür ederim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. afiyetle , mutlulukla yersiniz inşallah:))

      Sil