25 Eylül 2012 Salı

bu yazıyı mümkün olduğu kadar çok erkeğe ulaştıralım lütfen:))))

insanlık tarihinin en büyük icatları olarak yazı, tekerlek, elektrik  vs sayılsa da çok yanılıyorlar. çağın en büyük icadı çamaşır mandalıdır aslında. tabi kullanmasını bilene.


mandal kullanma talimatı

1- çamaşırları makineden sepete alırız

2- sepeti çamaşır iplerinin olduğu mekana taşırız.

3- sepetten sırayla çamaşırları alırız

4- kırışıkları açılsın diye hafiften silkeleriz

5- mandalın tepesine baş ve işaret parmağımız yardımıyla bastırırız( neresinin tepesi olduğunu basınca açılmasından anlayabiliriz)

6 çamaşırın ucun mandal yardımıyla ipe sıkıştırırz

7- bu işleme bütün çamaşırlar bitene kadar devam ederiz


mandalın faydaları

1- fazladan kırışıklıkları önler.

2- yerden tasarruf sağlar

3- asılan çamaşırların daha güzel görünmesini sağlar

4. çamaşırların kurumasını hızlandırır.

5- çamaşırları toplarken ipe dolanmalarını engeller ve zamandan tasarruf sağlar

6- eşinizin surat asmasını ve bağırmasını engeller.


neden mi böyle bir yazıya gerek duydum? : dün akşam eşimden çamaşırları asmasını istedim. yaklaşık 5-6 kere tekrar ettikten sonra çamaşırlar asıldı ve ben sabah nasıl asıldıklarını gördüm:))kimisi yakasından, kimisi paçasından gelişigüzel iplere atılmıştı.
üşenmedim bu yazıyı hazırladım ve ona mail attım.

gelen cevap: "ee iyi de bunun benle ne ilgisi var":))

26 yorum:

  1. Çok doğal bir erkek cevabı ,şaşırmadım:))Aslında bu yazıyı üstüme alındım,zira hiç mandal kullanmam,ama ben tembelim söylemiştim:P Bazen sıkılınca çorapları asmak yerine çamaşır sepetinin kenarına diziyorum gelişi güzel.Sen eşine kızma,bak en azından asmış çamaşırları:)

    YanıtlaSil
  2. Çorapları ben hep sepetin kenarına dizerim .ben de hiç titiz degilimdir ama çamaşırları görmen lazım, sanki katliam:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırlattı o zaman demek ki:))Off benim de ip dolu,yarın ütü var:(((Atatürk'ünü çok beğendim,ben de mi koysam!

      Sil
    2. Sanırım öyle yaptı:)) sana kolay gelsin iyy nefret ediyorum ütüden. Gecen yıl her hafta temizliğe gelen bir abla vardı bu sene tasarruf tedbirleri dolayısıyla almamaya çalışıyorum ama ütü birikince Emine abla yetişş diyorum:))
      Koy tabi sen de Atamızı. Zaten yakında göremicez hiç bir yerde.:((

      Sil
  3. Tuba deyince farkettim, hemen ben de koyuyorum bloguma Atamın resmini.. Başımızın tacı o bizim, özgürlüğümüzün sağlayıcısı. Hatta en kısa zamanda güzel de bir yazı hazırlamaya karar verdim Atam için...

    Bu arada benim eşim de çok yardım eder bana. Ama ciddi ciddi.. İş bölümü yaparız, o süpürür ben silerim. O bulaşıkları makineden kaldırır ben kirlileri ayarlarım. Sağolsun iyi ki var... Heee bi şey daha ben de çok titiz değilim. Şişşşşşşşşşttttttt kimse duymasın, aramızda :)

    YanıtlaSil
  4. Ee iyi de bunun onunla ne ilgisi var? :P
    Bir evde bir işi kimin yaptığı hemen belli olur. Mesela süpürme silme konusunda erkekler çok iyidir. Kolları daha kuvvetli olduğundan mıdır nedir, süpürülen halı, silinen parke daha bir parlar. Ama bir ipe çamaşırları kimin astığını 100 metreden anlarım :D
    Allah eşlerimizden razı olsun. Nasıl yaptıklarının çok da önemi yok. Önemli olan içlerinden gelerek, evleri/eşleri için bir şeyler yapmaları. Ben motivasyonunu kırmamak için eşimin yaptığı ev işlerini asla eleştirmem. Zaten bir süre sonra o sormaya başlıyor "Sen pantulları böyle mi asıyodun?", "Tahta kaşıkları koymuyoduk di mi makineye?"...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimki biraz tembel cinsinden:)) motive etme çabalarımı yememişti zamanında:)

      Sil
    2. Valla ne yaptırırsan kar. Hiiç elleme, yapıyorsa yapsın. Erkek ev işi yapınca doğrusu yanlışı olmaz. :D

      Sil
    3. Zeynep'e kesinlikle katılıyorum:D Eleştirsem hiç yapmayacak, o yüzden ohh aşkım yapmış ne güzel olmuş diyorum:D

      Sil
  5. yok ya konu çamaşır olunca benimki de ultra yeteneksiz oluyor, ütüsü, sermesi, yıkaması, toplaması...Ama çok güzel çamaşır sepetinden bana tek tek verir çamaşırları, ben de asarım; bizim işbölümümüz de böyle!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bak biizmki de o işi çok iyi yapar:)) amanınn hakkını yemişim adamın:))

      Sil
  6. Evlendiğimizden beri (yarın 9 yıl bitecek!)ben hiç makineye çamaşır atmadım, birkaç kez dışında hiç çamaşır asmadım ve toplamadım da... Bizim evde çamaşırları ben asarsam anlaşılır, kocam kadar güzel asamam :) Asmak için çaba harcamam, uğraşmak istemem, tembelin tekiyim ev işleri konusunda, kocam çoook titiz, ben son derece rahat bir tipim...
    İyi bişey mi kötü bişey mi bilmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maşallah diyim de nazar değmesn:)) sen mi şanslı azınlıktasın ben mi şanssız çoğunluktayım bilemedim:))

      Sil
  7. Ben şanslı azınlıktayım ama titiz koca zor, kendi istediği için yapıyo bunları, ben istediğim için değil kesinlikle... içinden geliyo, bekarken nasıl bütün işlerini kendi yapıyoduysa, şimdi de yapmaya devam ediyor, yemek, ütü, çocukların yıkanması paklanması vs. işleri de bende ki onlar da az iş değil yani ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o da zor. amann eşler ne kadar yardımcı olsa da gene de kadının işi daha zor. hep derim dünyaynın en yardımcı eşi ya da babası bile iş yükünün en fazla 100 de 49 unu üstüne alır:))

      Sil
  8. ayyy canım süperdi ya erkekler ve camaşır asmak bilemedim şimödi benimkide bi şortt yıkar ve tam 4 tane mandalla pacalarından tutturur görünce cok gülmüştüm banada beklerim sevgiler
    takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seninki de iyiymiş. en azında işin uyanıklığına kaçmamış tam 4 tane mandal kullanmış:)) yanlış da olsa kullanmış ama :))

      Sil
  9. Bizim evdeki durum şu:
    1)Eşe ricada bulunulur
    2)Tamam cevabı alınır
    3)Ortamda değişen bir şey olmaz
    4)1. maddeye geri dönülür(4-5 defa dönüldükten sonra 5. maddeye geçilecek)
    5)Kendi işini kendin yap mantığıyla hışımla kalkılıp işe girişilir
    6)O sırada eş görür, ben yapacaktım diye kızarak işi devralır
    7)İş biter (mutlu son)

    YanıtlaSil
  10. :)) Allahım bütün erkekler mi aynı( çoğu diyelim zira biizmkiler gibi olmayanlar da varmış:))
    kaç yıllık evlisin bilmiyorum ama ben artık o yapana kadar sabretmeye çalışıyorum. 5 yılın sonunda öğrendim. mesela eşim çıkardığı çoraplarını yatak odasında yerde bırakır. ben de almam. çorap sayısı belli bir sayının üstüne çıkınca kendisi kirliye atar. bu sayı genelde 3 çifti geçmez:)) çok şaslıyım çokkk...
    böyle yazınca bu eşimin ev hallerinden güzel post olurmuş. bi ara düşüniyim ben bunu:))

    YanıtlaSil
  11. Ay son yorumda aynı kocamı yazmışsın:D
    Ben atıyorum o çorapları, ben belki giyecektim onları diyor. Ayağından çıkarılan çorap tekrar giiyilir mi, sanki kıtlık var diyorum, ki zaten de giymiyor ama gene de o çoraplar 3-4 tane olana kadar orda duruyorlar:)

    Güya düzen hastası bir de benim ki.. Çalışma masasını falan nasıl düzenli tutar bir görsen.. ama dolaptaki kıyafetlerini ben katlar koyarım o dağıtır.. Bir de üstüne aşkım bunlar dağılmış demiyor mu:)

    YanıtlaSil
  12. : )) Çok güldüm canım ya, ben de bazen eşime diyorum, paçaları başka belleri başka yerde buluyorum sabah çamaşırları. Sorduğumda da "nasıl olursa olsun kuruyorlar" diyor!!!

    Aman buna da şükür, hiç asmayanlar da var: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyosun canım ama eşim bana "bana şükret" diyince ben de ona diyorum ki" asıl sen beni bulduğuna şükret, sigaram yok içkim yok, kumarım yok, karı kız muhabbetim de yok":)) dumur olup kalıyo tabi:))

      Sil
  13. canım ne kadar güldürdün beni:))bende hiç mandal kullanmam direk çamaşırlıga sererim :))eşim hiç el sürmez asmaya ben asarım toplarım ama onun daha mühim bir görevi var genelde ütüleri hep o yapar:)bende çalışırken bir iki kere ütüye yardım etti baktım benden güzel yapıyor ütü görevinı ona emanet ettim:))yardım etti üzerine kaldı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çamaşırlığa asarken ben de öyle asıyorum ama ipte olmuyo işte:)) sen de şanslıymışsın ütüyü yapıyosa süper.
      biz ilk evlendiğimzde ben kumaş pantolon ütülemeyi bilmiyodum. eşimde hep kumaş giymek zorunda o dönemler.
      "ben bilmiyorum ütülemeyi" dedim. o da "öğrenirsin merak etme" dedi. ben de "madem ikimiz de bilmiyoruz ve birimizin öğrenmesi gerekiyo sen öğren" dedim. sonuç: ikimizde öğrenmedik. ben kumaş pantolonları bazen ütücüye götürdüm bazen kayınvalideme bazen annem ütüledi. kısa bir süre sonrada eşim iş değiştirdi ve biz kumaş pantolonlardan kurtulduk:))
      şimdi düşünüyorum da ne inatçıymışız ikimiz de:))

      Sil