3 Eylül 2012 Pazartesi

evdeyim bu sene...

"bugün yurt genelinde bilmem kaç yüz bin öğretmen iş başı yaptı":)) ama ben yoktum. 8 yıldır o kadar alışmışım ki eylülün 1'i bilemedin 2' si 3' ü gibi seminer dönemine başlamaya. hatta benim okullar açılmaya yakın kaşınmaya başlayan bi serçe parmağım var o bile kaşınmaya başladı gene.bu konuda ciddiyim. sanırım stresten. nerdeyse öğretmen olduğum ilk yıldan beri okul açılmaya yakın sağ elimin serçe parmağı kaşınmaya başlar ta ki hazirana kadar:))
işte o bile inanamadı benim bu sene iş başı yapmayacağıma ve hala kaşınıyor kendisi:))
önceleri çok kararsızdım ücretsiz izin konusunda ama şimdi diyorum ki doğru karar vermişim, tabi daha çok yeni bi karar. umarım pişman olmam sonradan.
iki çocuğa bakıcak bakıcı da bulmuştum aslında ama ben bile zor sabrediyorum yabancı biri ne kadar sabredebilir diye düşündüm ve izne ayrılmaya karar verdim. ufaklıkların ikisi için de kritik bir dönem aslında. ikisinin de bana ihtiyacı var.
bakalım ne macetralar yaşıcaz bu sene?

18 yorum:

  1. Çok iyi yapmışsın bence.Sonuçta ücretsiz izin,işi tamamen bırakmadın.Bebişin daha çok ufak.Biz bile bazen zor sabrediyoruz,elalem ne yapsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle.yarım gün de olsa gözüm hep arkada kalacaktı.

      Sil
  2. hayırlısı olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  3. Bence çok doğru yapmışsın canım. Ben de ücretsiz izindeyim, gerçi ben doğumdan beri rahatsızlığım yüzünden sürekli yatak istirahatindeyim yani başka türlüsü düşünülemezdi ama hamilelikte henüz ayakta ve sağlamken:p karar vermiştim. Keşke ücretli izni devlet tüm anneler için daha uzun tutsa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsun canım. umarım ciddi bir problemin yoktur. evet gönül ister ki ücretli izinimiz daha uzun olsun ama yapıcak bişey yok malesef.

      Sil
  4. Bebişin her an gözünün önünde büyüyecek oh ne güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ama sonradan ayrılması zor olmaz inşallah:))

      Sil
  5. Canım benim bugün başlayan öğretmenlerden biri de benim, ilk günü heyecanıyla gittim okuluma. Yarın da sınav görevim var, öyle böyle derken bi eğitim-öğretim yılına daha başladık ama sensiz. Neyse artık ben 2 katı çalışırım, senin açığını da kapatırım. Gerçi ben bilgisayarcıyım ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu , huzurlu, kazasız , belasız bir eğitim yılı olsun inşallah:))canım benim biz öğretmenler gerektiğinde her dersi anlatabiliriz, öyle bir meslek bizimki. zaamanında öğretmen yokluğundan girdiğim dersleri bir bilsen :))

      Sil
  6. Bebeğinizi kendinizin büyütmesi çok güzel ama umarım eve alışıp işi bırakmazsınız.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle bir lüksüm olacağını sanmıyorum:)))

      Sil
  7. canım bencede doğru bir karar vermişsin bir süre için ücretsiz izin alıp çocuklarını kendin büyütmen güzel..biraz büyüsünler hemen dönersin yine bu değerli mesleğine..

    YanıtlaSil
  8. evet canım. seneye Ali Deniz kreşe başlıcak zaten. ufaklığa da bi çözüm bulurum. aam bu sene kritik bi sene bizim için.

    YanıtlaSil
  9. Hep derim, bence çocuklu kadınlar çalışmamalı. Ne kadar okumuş olurlarsa olsunlar annenin yanı çocuğunun yanıdır ama şartlar bazen buna elvermiyor işte.
    Bence sen çok iyi yapmışsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çalışmadan yapamam ben ama dediğin gibi çocukları anne yetiştirmeli.hem daha mutlu hem daha disiplinli oluyolar böyle. yani umarım öyle olucaklar:))

      Sil
  10. Güzelim annelik her şeyden üztün sanırım, nasıl olsa bu günlerin bir daha geri gelmeyecek, o yüzden en doğru kararı vermişsin bence de:))))
    Nasıl olsa seneye yine eylül gelecek, öğrencilerin olacak ama oğulların bu yaşlarında olmayacak bir daha...
    Keyfini çıkar ve kolay gelsin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. evet haklısın bu güne bir daha geri gelmicek. çocuklar o kadar hızlı büyüyor ki insan inanamıyor.
    görüşmek üzere...
    sevgiler...

    YanıtlaSil