13 Kasım 2012 Salı

çiğ köfte sorunsalı...

     


görsel burdan


kendimi bildim bileli çiğ köfte için deliren bir bünyeye sahibim. eskiden kadıköyde bi dönerci vardı onun önünde akşam üzerleri satılırdı. hem de gerçek , etli çiğköfteydi. lise yıllarımda ki bu 2000 yıllarına kadar devam eden bir süreç, ne zaman kadıköye yolum düşse mutlaka ordan çiğ köfte alır yiye yiye otobüs duraklarına kadar gelirdim:))

 sonra üniveriste yıllarımda ki bu da 2000-2004 yılları arasında oluyor, yolumun kadıköye düşmesini beklemeden , yolumu hergün özellikle kadıköye düşürerekten o çiğ köfteyi yerdim:))
   
sonra ben sakaryaya geldim , o sıralarda da etli çiğ köfteler yasaklandı falan, biz ayrı düştük, ta ki etsiz çiğ köfte patlaması yaşanana kadar. ben gene her gün çiğ köfte yiyorum hatta bazen günde iki kere. ne hamilelik durdurabildi bu aşkımı ne de emzirme. etsiz çiğ köfte yiyorum ya artık acaba etlisini gene yiyebilir miyim bilmiyorum. çok uzun zaman oldu etlisini yemeyeli.
    
neyseciğime biliyorsunuz ki bir sürü marka var etsizçiğ köfte satan.
     
  • hemen hemen 10 metrede bir şubesi olan ve bence bayilik verirken hiç bir şart istemeyen Çiğ Köfteci Sait. ben en sık bulunan bu olduğu için genelde burdan alırdım. hatta bi ara bizim eve de bayilik verirler mi diye bile düşündüm:)) o kadat çok yiyorum yani:))
     
  • komagene var dı hala var mı bilmiyorum.
 
  •  çiğköftem var bir kaç yerde.
     
  • ve de yakın zamanda Tatlıses Çiğ köfte açıldı ve olaylar da bundan sonra başladı benim için:))
ben İbrahim Tatlısesi sevmeyen gördüğü yerde kanalı değiştiren bir insanım( eski türkülerini severim o ayrı, benim sevmediğim karakteri). haliyle ona para kazandırmak istemediğimden uzun süre almadım ordan çiğ köfte. diyodum ki adam zaten almış yükünü niye para kazandırayım.
bir gün tatlısesin önünden geçerken hadi bir deneyeyeim dedim ve işte o gün bugündür başka yerde çiğ köfte yiyemiyorum:))
    
bir kere tadı gerçekten diğerlerinden çok farklı ve benim için en önelisi yanında taze nane veriyorlar ki, benim için kesinlile çiğköftenin yanında taze nane olmalıdır.
işte böyle arkadaşlar ben artık bir tatlıses çiğ köfte bağımlısıyım. var mı bildiğiniz terapi grupları:))

dedikodu:biliyo musunuz tatlıses bayilerine kendisinin değişik ünlülerle çekilmiş en az dört fotoğrafını asma şartı koyuyormuş:)) bi de koca bir maketi oluyo kapılarının önünde:))

12 yorum:

  1. oohhh bu nasıl guzel bir post olmuş canım..bayılırım çiğköfteye..ama az acılı olucak..:))
    bende genelde komageneden alıyorum..ama tavsiyene uyup tatlıseside deneyelim :)
    bende tatlısesin dondurulmuş lahmacununu alıyorum..cok hosuma gidiyor..
    siparişi verip dışardan gelene kadar o buharla hamur oluyor..oysa evde at fırına istediğin kıvamda 3-5 dk.da pişir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de sevmiyorum çok acılısını:))dene mutlaka bak pişman olmıcaksın. ben dondurulmuş lahmacun görmedim hiç, marketlerde mi satılıyo?

      Sil
    2. ben realden alıyorum canım baska marketlerde varmı bılmıyorum ama vardır dıye dusunuyorum..hatta içli köfteside var :))karnım acıktı galıba :))

      Sil
  2. Olsun boşver adını sanını, seni midene inenler ilgilendirir,Afiyet olsun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:))öyle yapıyoz artık napalım:)))

      Sil
  3. Doğrudur yapar:))Afiyet olsun canım,ne güzel anlatmışsın:))Demek ki senle dışarı çıkılsa yenecek şey belli:)Ben başka birşey yesem olur dimi,racona uyar mı ki:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen istediğini yersin canım:)) mesela hemen yanında waffle cı var bizim burda, arkadaşım da ondan yer genelde.

      Sil
    2. Ooooo waffle'a hayır demem,tamam anlaştık o zaman;)

      Sil
  4. Çiğ köfte sevmeyen biri olarak söylüyorum: canım çekti:)İlahi Nurçin bildiğin bağımlı olmuşsun sen, ne diyelim afiyet bal şeker olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ciddi ciddi bağımlıyım hem de:)) içine bir şey kattıklarından şüpheliyim:)))

      Sil
  5. 24 yaşına kadar hayatında hiç çiğköfte yememiş birisi olarak son 4 yılda sanırım arayı bir hayli kapattım. Benim favorim Komagene :) şimdi kış da geldi soğukta öyle güzel gidiyor ki ah ah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet komagene de güzel ama gene de ne güzel tatlıses:)) bağımlılık yapıyor gerçekten:))ben yaz kış yiyorum farketmiyor benim için:))

      Sil