8 Kasım 2012 Perşembe

evimizden manzaralar...5

 
 bu legolar ali denize hediye edildi. atay  abisi artık 6. sınıfa gittiği için bunları ali denize vermek istedi. ama bir şartı vardı." ali deniz kaç yaşına gelirse gelsin bu legolardan bir kaç tanesini saklıcakmış":) bi de o söyledi ali deniz tekrar etti ve söz vermiş oldu bizim ki:))
 
 
 legoları saklasam istiyor, toplasam döküyor, ben de hadi ali deniz duvar yapalım dedim ve kabul etti. en azından derli toplu duruyolar bir süredir. hayır dökünce oynasa gam yemicem. hoşuna giden kısım onları dökmek sadece:))
 
 
 "anne ben kuzeyi kucağıma aldım hadi bizi çek" diyor kendisi:))
 
 
 kuzey de pek mesut:))
 
 
 çocukların odalarına asmak için yaptığım etamin panolardan biri...
 
 
 ve biri daha...
 
 
 ben çocuklar uyanıkken pek bir şey yapamıyorum ama bir ara kuzey uyuyodu ali denizde oyuncaklarına dalmış nasıl olduysa, ben de hadi şu kardan adamı bitireyim dedim ve etamini elime almamla bizimki yanıma damladı. o da yapıcakmış:))
ben de onun eline de verdim kalın bir etamin iğnesi ve ip. biraz benim yardımımla ama daha çok kendi çabasıyla böyle bir şey yaptı:))
bi de yaparken kendi kendine konuşması var ki görmek lazım:))

 
bu da arkadaşıma başladığım şal. taa üniversitedeyken yani bundan 13 sene falan önce ben gene örgüye meraklıyım tabi. nerdeyse bütün arkadaşlarıma atkı örmüştüm. geçen gün o arkadaşlarımdan biri " biliyo musun senin ördüğün atkıyı hala kullanıyorum" deyince çok duygulandım ve ona doğum günü için bunu örmeye karar verdim. ister şal olarak ister atkı olarak kullansın.
alize tiftik bu ip. kendime de favori rengimden aldım.
 
 
 duvarımızın önünde poz veriyor:))
 
 
 yerim ben onları:))
 
 
 malum bir elma şekeri mevzumuz vardı. ben yemedğim için ali denize vermiştim tabi kuzeyi hesaba katmamıştım:))
 
 
 kuzey fırsat buldukça yanımızdan kaçıyor, bir yerlerde dikilip durmaya bayılıyo:))

 
ben mutfakta yemek yaparken ali deniz bir heyecan geldi yanıma" anne ben ne yaptım bak, çabuk gel anne şey yaptım ben köpyü yaptım gel" diyince bu manzarayla karşılaştım:)
 
 
 

 
minik tavşanım benim:))
 
 
ben kuzeyle ilgilenirken büyük sıpa benim telefonu kapmış hemen, sinsi sinsi kurcalıyor:)) zaten artık telefonları ben açamıyorum, benden önce kapıp açıyo bi de sohbet ediyo arayanlarla:))
 
 
 bu da geçen yıl ki turşularım, bu sene yapamadım ama bu fotoyu bulunca paylaşıyım dedim. renklerin güzelliğine bakın...
haftasonuna bir kala herkese mutlu haftasonları diliyorum..

16 yorum:

  1. Yaa çok seviyorum ben sizi:))Senin şu ev manzaraları postlarına bayılıyorum.Arkadaşların çok şanslı senin gibi örgü ören bir dostları olduğu için.Kuzey büyümüş de ayağa kalkıyormuş,yerim onu:))Ali Deniz'e maşallah yaa,inanmıyorum nasıl da becermiş etamin yapmayı.Büyük erkekler bile beceremez;ama senin yönlendirmeni takdir ediyorum,korkup hayır olmaz falan da diyebilirdin;çocuğu ebedi bir şekilde vazgeçirebilirdin:)Turşuların da güzelmiş:)Ay şu yorumu 40 saatte yazdım,2 de 1 kalkmaktan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım benim ben de seni ve kuzunu çok seviyorum. bazen diyorum ki yakınlarıma bir kaç blog arkadaşım var sanki gerçekten yanışıyoruz:)) belki bi gün tanışırız gerçekten.
      kuzey çok fena camın önüne gidiyo ordan dışarı bakıyo, bizim camlar biraz alçak, tam gözleri hizasınna geliyo. dışardan bakan için çok komik bir görüntü. sadece gözleri görünen ir kafa:))
      ben çoğu zaman yemekleri bile bi kerede pişiremiyorum:)) ocağı kapatıyorum sonra tekrar açıyorum :))

      Sil
  2. Bizim Ali Deniz hiç oyuncakla oynamıyo :( Aldıklarımı fırlatmak için kullanıyo :( Çok muzdaribim bu dertten, bu legolarla oynar mı acaba diye düşündüm şimdi, çok şekerler çocuklar, allah nazarlardan saklasın
    sevgiler moriçe...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimki de pek oynuyo sayılmaz:)) fırlatıyo, sağa sola çarpıyo falan. ben de her seferinde kırarsa başka oyuncak almıcağımı söylüyorum ama erkek çocuklarının içinde bir şiddet arsuzu var galiba:)) bi şekilde çıkarıyolar açığa.
      hepimizin çocuklarını Allahım korusun...
      sevgiler bizden...

      Sil
  3. Küçük çocuklardaki kardeş ilişkilerini hep sevmişimdir. Çok sevimliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok komikler genelde:)) bazen çekilmez olsalarda eğlendiriyolar beni:))

      Sil
  4. cnm çok şirin çocukların maşallah, etamin işliyosun sanırım. tam bir emek ve göznuru etamin.
    turşu pek sevmem ama rengarenk olmuş seninkiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım:))
      evet ufak şeyler işliyorum ancak. küçük panolar yapıcam bakalım çerçevelenince nasıl olacaklar.
      ben turşuya bayılırım ama çok yememeye çalışıyorum, çünkü beni çok acıktırıyo:))

      Sil
  5. ne güzek köprü yapmış,yalnız trafik baya yoğun:))Maşalah senin oğlanlar baya bir iş görüyor evde anlaşılan:))Turşu canım istedi .bende kurdum ama biraz tuzluca olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma araçlar üstüste binmiş o kadar yoğun yani:))ali deniz işine gelirse bana getir götürde yardımcı oluyo ama bazen de uyuzluğu tutuyor:))
      bu sene benim turşular kayınvalidemden:))
      o kadarına vakit bulamadım artık napıyım:)

      Sil
  6. Ya helal olsun sana, nasıl da yetişiyorsun hepsine birden, bizim evde tek çocuk olmasına ve yanımda annemin kalmasına rağmen hiçbirşeye vaktim yokmuş gibi geliyor, seni görünce utanıyorum:))
    Hangi birine yorum yapayım bilemedim ki; etaminler harika, köprü boğaz köprüsü, turşular sanat eseri, tavşan yenilesi, duvar önünde de bir artizzzz:))Öpüyorum çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım pek bir şey yaptığım yok aslında şu aralar. biriktikçe paylaşıyorum ya ondan sanki çok şey yapıyomuş gibi görünüyorum:))
      güzel iltifatların için çok teşekkür ederim.ben de öpüyorum canım...

      Sil
  7. allahımm ya hepsini ıssırmak istiyorum bu ne şirinlik böyleee :) maşallah maşallahh :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)) ısırmak serbest bizde:))

      Sil
  8. canım senın şu postlarını okumak beni çok mutlu edıyor..:))bende yerım senin o tatlı yumurcaklarını..bu arada şalın örneginede ipin renginede bayıldım..harika bir şal olucağına eminim..bende elime 2 gün önce geçen sene örerim diyip başladığım ama sonra yaz geliyor diye bıraktıgım örgümü aldım..bakalaım ne zaman bıtıcek :)))ben senın gıbı hızlı degılım:)bu kısa gıyersem ördüğümü çok sevinicem :))seni ve o tatlı yavrucuklarını kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım:)) bitir bakalım şu örgünü de görelim bizde.hatta bitirmeden paylaş merak ettim:))
      ben de öpüyorum canım. görüşürüz...

      Sil