13 Kasım 2012 Salı

film-THE HELP

    kesinlikle izlenmesi gereken 2 buçuk saatlik ama göz açıp kapayıncaya kadar biten bir film. eğlenceli bölümleri var ama daha çok dokunaklı ve hüzünlü bence.Türkçeye "Duyguların Rengi" diye çevrilmiş.
 
oyuncular ise mükemmel.Emma Stone( skeeter ), Viola Davis(Aibileen),Octavia Spencer( Minny)...
ben Emma Stone 'u Easy A filminden beri çok beğeniyodum. kesinliklle o filmi de tavsiye ederim.
    
bu filmin konusu da kısaca ırkçılık diyelim. beyazlar ve onların evlerinde çalışan zencler. bu zencilerden bir yandan tiksinirken bir yandan da onlara çocuklarını emanet eden aptal tipler. zencilerden hastalık kapmak korkusuyla tuvaletlerini bile ayırırken onların yaptığı yemnekleri yiyen salaklar...
    
filmin başrollerinden biri olan skeeter bu kadınların hayatını yazmak istiyor ama ilk başta hiç bir yardımcı kabuletmiyor, çünkü korkuyor. ama skeeter diğer beyazlara benzemeyen bir tip. bir şekilde
 
diğer kadınlardan farklı. samimiyetiyle önce Aibileeni ikna ediyor ve olaylar gelişiyor.
ırkçılık konusunda insanların nasıl takıntılı olduklarını görmek şaşırtıyor. bizden uzak gerçekler her zaman inanılmaz geliyor bize ama bunlar yaşanmış bir zamanlar, ve hala belki başka başka şekillerde yaşanıyor bir yerlerde .

10 yorum:

  1. Bende aylar öce izlemiş ve beğenmiştim. Kitabını da daha sonra fark ettim ama okumadım. Aslında Bizden uzak bir şey değil aslında. Toplum mühendisliğinin yapmış olduğu olağan üstü çalışmalar sonucunda! aynı şeyler bizim toplumumuzda da yaşanıyor. Memleketin diğer bölgelerine değinmiyorum bile, en basitinden kendi ailem. Yok efendim dağ başından medeniyet görmemiş insanlar, yok dereli ne bilirler. Bu tarz şeyleri maalesef ki hep duyuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bu tip şeyer her yerde var ama bu filmdeki kadar ileri gitmeye artık kimse cesaret edemiyor ne mutlu ki.

      Sil
  2. ben bu filmin kitabını okudum canım..kitap ilk başlarda bana biraz sıkıcı gelmişti ama sonradan sevmiştim..eminim filmide çok güzeldir..
    ama ben daha önce okduuğum kitapların bazılarının filmlerini izleyip hayal kırıklığına uğradiğim için izlesemmi izlemesemmi diye düşünüyorum şuan..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kitabı okuduysan bence filmi izlemene gerek yok, ben de hep hayal kırıklığına uğruyorum:))
      aradan biraz zaman geçsin, sen kitabı unut o zaman izle bence:)))

      Sil
  3. İlgimi çekti konusu ama ben bu ara hiiç film izleyemiyorum,neden anlamadım ama vakit bulamıyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit bulmak çok zor gerçekten ama haftanın belli bi gününü sinema günü yaparsanız daha kolay oluyo . Ben de izlemeye başlayana kadar mırın kırın eiyorum ama izlediğimize değiyo genelde:))

      Sil
  4. Anladığım kadarı ile film kitabın oluşum süreçi. İçinde yazanlar film de yok diye düşünüyorum. Elimdeki kitaplar bitince alınacaklar arasında var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitabı olduğunu yeni öğrendim, ben de mi alsam.

      Sil
  5. Bende seyretmek istiyorum bu filmi.tavsiyen için sağol arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle seyret ama bence şansın varken önce kitabını oku...

      Sil