30 Kasım 2012 Cuma

iç döküntüsü...

bugün kötü hissediyorum kendimi. durup durup ağlayasım geliyor, durup durup ağlıyorum ben de napıyım:)) bedenin isteklerini geri çevirmemek lazım.
 
çok dengesiz bir ruh halim vardır benim. buna genelde şükrederim aslında.
ağlarken biri komik bir şey söylese hemen gülmeye başlarım, sonra kaldığım yerden devam ederim ağlamaya:))
eşimle tartışırken durup "ayy dur aklıma komik bir şey geldi bunu söylemesem çatlarım" der söyliyeceğimi söyler devam ederim ya da edemez gülmeye başlarım mesela.
 
 her neyse kötü olmamın sebepleri vardır elbet ama bunlar bir tane olmaz ki genelde.
 
bir yıldan fazladır taşınma aşamasında olmamız ve bu aşamayı bir türlü aşamamamız olabilir mesela. ben kitaplarımı kolilemiştim bile halbuki. biz bi kaç haftaya taşınıyorduk ya:(( olamadı malesef . ben mutsuzum kitaplarım olmadan. onları raflarda görmeliyim, arada elime alıp okşamalıyım mesela.
 
 
sonra Ali denizin iki gündür öğlen uykusunu uyumaması olabilir belki sebep. ben de uyumazsa uyumasın dedim ve kaldırdım( 1,5 saat yatakta uyumadan durunca mecbur kaldım). neyse "akşam  yorgun düşüp erken yatar bari" dedim. evet 8 buçukta gıkı çıkmadan uyudu ama nasıl derin uyuduysa gecenin 3 ünde tamamamen uyksunu almış bir şekilde uyandı iki gece üst üste. ben de odasına gidip ordaki çekyata yattım ama susmuyoki eşek. "anne şunu ver anne kaldır beni". arada ben dalıyorum galiba" anne horlama":) işte bugün inat ettim öğlen de uyuttum bakalım gece nolucak
 
bir haftadır grip olmam da sebep olabilir mutsuzluğuma belki. ve bir haftadır evden dışarı çıkamamam. Allahtan karşı komşum var da zorunlu ihtiyaçlarımı ona ısmarladım dün( ip gibi mesela:)
 daha az zorunlu ihtiyaçları eşim alıyo( ekmek gibi mesela)
 
akşamda korkunç bir baş ağrısı yaşadım. bundan 3-5 yıl öncesine kadar baş ağrısı nedir bilmezdim ama son zamanlarda çok sık yaşıyorum , alıştım da buna. ama akşamki başka bir şeydi.
 
eşime benm beynim ağrıyo diyorum olur mu öyle şey diyo:)
 
ama gerçekten öyleydi. ağladım resmen. kulaklarım uğulduyor, beynim sanki titreşiyor ve her titreşim ağrıya dönüşüyor...korkunçtu eşim acile gidelimmi dedi.
hayatında hiç acile gitmemiş ben "saçmalama başa ağrısından acile mi gidilir dalga geçerler" dedim. düşünün çay bile içemedim ben akşam o ağrı yüzünden:))
hiç acile gitmedim dedim ama bi kere gitmiştim şimdi hatırladım
 
 
şöyle olmuştu aynen: haftasonu misafirlerimiz gelicek kahvaltıya biz de kaltık erkenden ben mutfaktayım. nerden aklıma estiyse fritözün telini yağ çözücüyle temizliym dedim. hani şu cilde değdiğinde delenler var ya o yağ çözücülerden işte. kendimce önlemimi alıp eldivenimi falan taktım ama yağ çözücüyü tele sıkmamla ordan vıjjtt diye gözüme gelmesi bir oldu.( demekki kaynakçı gözlüğü de lazımmış)
 
Allahım nasıl panik oldum( ilk aklıma gelen ben kör oldum , kitap okuyamıcam oldu.) hemen yıkadık falan ama eşim hadi acile gidelim dedi. gittik dr hemen içeriğini biliyo musunuz dedi. nerden bilelim( aklınızda olsun bu tip olaylarda failin kutusunu da götürün yanınızda, içindeki maddelere bakmaları gerekiyor ne kadar zararlı olduğunu anlamak için)
 
neyse görmemde falan bir problem olmadığı anlaşılınca bir damla verdi doktor eve geldik.
ben gene mutfağa geçtim ilk işim fritözü çöpe atmak oldu, temizleyemiyosam atarım ben de napıyım:))( hala da bi fritözümüz yok almayı da düşünmüyorum)
neyse bee bir yandan kahvaltı hazırlıyorum bir yandan ağlıyorum. eşim geldi hemen "noldu  gözün mü acıyo?"  dedi.
 
ben de "yok canım ağlayarak zararlı maddeyi atmaya çalışıyorum" dedim:))
 
 
bi de annem aylardır Trabzonda ve bir kaç aya kadar da gelmicek...off belki ben giderim iki çocukla uçak yolculuğuna cesaret edebilirsem:))
 
işte böyleyken böyle.
buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür ederim:))
herkese sevgiler...
biraz rahatladım sanki ya...

25 yorum:

  1. anne olmak eş olmak zor zanaat heleki 2 çocuk annesi olmak kendinize zaman ayıramamak dinlenememek sürekli telaşe içinde olmak yoruyor insanı nefes almak istiyorsun ama ''ANNE'' gibi bir kutsal göreviniz var.Allah kolaylık vrsin zor zanaat herkese yetebilmek .umarım en kısa zamanda çok mutlu olur toparlarsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)) aslında benimki genel bir mutsuzluk sayılamz anlık gelişen şeyler ve üstüste gelince böyle oluyor bazen:))
      annelik zor gerçekten zor...

      Sil
  2. Sonuna dek sabırla ve zaman zaman gülümseyerek okudum. Canım sıkılıyor filan demişsiniz ama yazıdan şunu anladım ki siz çok pozitif bir insansınız. İmrendim doğrusu :) Ağlayarak zararlı maddeyi atmak, ekmeğin ipten daha az zorunlu olması, ... :) Hayata olumlu pencerelerden bakabilmek ne güzel. Baş ağrınız ve can sıkıntınız umarım geçer. Yalnız ağrıdır deyip küçümsemeyin, bir görünün bence. Ve yerinizde olsam iki çocukla uçak yolculuğunu göze alır güzel Trabzon'a giderdim :) Karadeniz bu, kaçar mı :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet pozitif sayılırım yani genelde:)) herkes gibi ben de bazen üzülmeye yer arıyorum o ayrı :)) benim bünyenin avantajı şu , çabuk ikna oluyo:))
      doktora gitme konusunda haklısınız galiba :)
      trabzona gitmeyi de çok istiyorum ama bakalım:))

      Sil
  3. Canım yaa,sıkıntısını bu kadar tatlı anlatan daha görmedim.Uykusuzluk baş ağrının ve sıkıntının baş nedeni olabilir.Ah nasıl bilirim uykusuzluğu ezelden beri;)Bir türlü taşınamayıp,evde kolilerle bekleyip düzenini kuramaman da cabası.Fritözden nefret ediyorum,pratiklik olacak diye 30 saat yağ temizliyorsun ben de komşuya vermiştim:)Ama canım hepsi geçici sıkıntılar,havadan,dışarı çıkamaman hepsi üstüste gelmiş,baş ağrısı,stres yapmış.Rahatlamana sevindim.Bir ara dışarı çıkabilsen iyi gelir,çocuklara bakmaya 2 saatliğine kayınvaliden gelse?Allah kavuştursun az kalmış aslında,zaman su gibi geçiyor canım:)Bu yağmurda Ege ile dışarı çıkmak zorundayım,şöyle bir bakayım blogcanlarıma dedim,senin başlığını görünce ekrana kilitlendim.Senin için de hava alacağım,öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım teşekkür ederim:)) diyorum ya benim ruh halim genelde bu;
      öyle kesintisiz üzgün olamam( tabi Allah çok büyük dertler vermesin de)
      ayy hava almaya ihtiyacım var gerçekten bakalım haftasonu fırsat bulurum inşallah:))
      ben de öptüm canım...

      Sil
  4. Canım benim, Allah daha büyük dert kederler vermesin. Hepimiz geçiyoruz bu durumlardan, ara ara çok sinirli oluyorum ben de. Öykü'nün konuşmasına bile katlanamıyorum. Ya da okulda çok keyifsiz oluyorum. Ne yapalım insanoğlu işte, bi anı bi anı tutmuyor ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin canım bunlar ufak tfek sıkıntılar aslında:)) Allah sevdiklerimize sağlık, mutluluk ve huzur versin de gerisi boş:))

      Sil
  5. :)) Gülünmez ama çok güldüm yazdıklarına moriçe, allah tez zamanda ferahlığa erdirsin...
    Şu acil olan şeyleri komşuya aldırman çok iyi olmuş, iplik çok lazım bize di mi, allah korusun bi de etamin iğnesi kaybolsa yandık allah :))
    Bi de gözüne kaçmış ya deterjan ona da çok güldüm, özür dilerim :)
    Ben de saçma sapan bişeye canım yansa, yani azcık bişeye canım yansa, diyelim ki kafamı vurdum dolabın kenarına, ağlamalarım birikmişse, deli gibi ağlıyorum, canımın yandığına değil ama aklıma gelen biriktirdiğim herşeye (bunu niye yazmamışım ki bloğa, hayret!)

    Mutlu haftasonları :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gül canım gül:)) valla ben de gülüyorum bazen halime:)) öyle eşim bile diyoki "ne güzel sen hep bir şeyler ör o zaman bana hiç bulaşmıyosun":))
      bazen insnaın ağlayası oluyo gerçekten, galiba negatif elektriği boşaltıyoruz:))
      sana da mutlu haftasonları canım...

      Sil
  6. Zaman zaman hepimizde oluyor bu ruh halleri. Ben ah biz kandınlar diyorum. :))
    Mutlu bir hafta sonu geçirirsin umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)) evet ah biz kadınlar ve bazen de bizi anlamayan erkekeler:))

      Sil
  7. Arkadaşım hepimize oluyor bazen böyle dönemler.Bende canım sıkkın olunca böyle tüm olayları kafamda birleştiriyorum.Benimde ağrıdımı birkaç gün geçmiyor başım.Doktorada aynen seni gibi gitmiyorum.Geçmiş olsun.Hiçbirşeye üzmeye değmez canım sıkma canını.İnşallah taşınma işi gerçekleşirde kitaplarını raflara yerleştirirsin bende kitaplarımı yerleştireceğim dolabın yapılmasını bekliyorum hepsi ayrı ayrı yerlerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet en çok da taşınmamak konusunda beni üzen kitapalrım gerçekten:)) saçma ama ben onalrı görünce mutlu oluyorum napıyım:))
      yazmak iyi geldi gerçekten, eskiden hep yazardım, unutmuşum yazmanın beni ne akdar rahatlattığını:)

      Sil
  8. Canım, baş ağrısı deyip aldırmazlık etme, bir çok şeyin sonucu ya da belirtisi olabilir.Örneğin, tansiyon yükselmesi veya düşmesi; sinüzit, nevralji vs.
    Beyni ağrıyor gibi hissetmek, biraz dikkate değer bence, akıl vermek kolay ama gel de iki çocukla sen yap dediğini duyar gibiyim:)Ama bir yolunu bul, tansiyonunu bir kaç gün düzenli olarak ölç ve kaydet bir kenara.
    Uykusuzluk, küçük tansiyonda yükselme yapıp baş ağrısına sebep olabiliyor.Derin üzüntü de bu küçük denen tansiyonu tetikliyor.
    Bir haftadır evde ve iki çocukla zaten depresyona bile girebilir insan, hiç de fark etmeyebilir.
    Çenem düştü farkındayım, kesiyorum.
    Geçmiş olsun, dilerim tekrarlamaz baş ağrın, neşeli ve güzel geçsin günlerin.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında akşam tansiyonumu ölçtük o baş ağrısı anında ama sadece biraz düşük çıktı. düzenli ölçmek lazım belki de dediğin gibi. doktora da gitmek lazım evet şu unutkanlık mevzusu da var vitamine ihtiyacım olabilir...
      evet ya ben ücretsiz izne ayrılırken daha kötü olurum diyodum ama gene iyi idare etmişim bu zamana kadar:))
      benden de sevgiler...

      Sil
  9. canınızı hiç sıkmayın bazen bendede olıuoyr gereksiz ağlamalar,krizler :) sanırım uykusuz kalmışsınız ve hastaymışsınız bunlar çok etken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uykusuzluk ve hastalık hepsiüst üste geldi:)) gerçi uykusuzluğa alışkınım 3 yıldır ama demekki bünye arada kendini böyle patlatıyo:))

      Sil
  10. canım ya her şey üstüste gelmiş, ama annen konusunda polyannacılık yap bence. ben annemi 1.5 yıl önce kaybettim ve o kadar özlüyorum ki, en azından telefonda konuşursun, bir gün göreceğine eminsin, Allah ömür versin ona. Allah içine huzur versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah rahmet eylesin canım, haklısın ne diyim. Allah sana da sabır versin...

      Sil
  11. bir meleğin günlüğü1 Aralık 2012 09:28

    sabırla okudum evet..Sen bu ruh halindeyeken dün ,bende aynen böyleydim.Ağlaya ğağlaya helak oldum..evden kaçtım okula gittim.Yiğit uyumuyor son günlerde,eteğimden ayrılmıyor,ev işi bitmiyor,yanına gidip dertleşecek kimsemde yok buralrda.Eşimden başka kimse yok :( ..neyse okulda biraz kafam dağıldı rahatladım..ayrıca bende ağlarken arada yapılan espriye gülenlerdenim.Bu konuda baya ortak yanımız var Moriçe..SEvgiler ,,güzel günler

    YanıtlaSil
  12. İnsan bazen aynen bu ruh haline girebiliyor özellikle kadınlar daha çok sanırım. Ben de böyle oluyorum bazen ota boka ağlayasım geliyor. herşey üstüste gelmiş oluyor. Ama gariptir ağlamak işe yarıyor sanki ya rahatlıyor insan :) Yalnız değilsin yani moriçemm rahat ol :)

    YanıtlaSil
  13. aaa sen benim esimin memleketindensin.adapazarina gelip yaztatilimizi gecirmeden olmaz.bazen boyle bunalim anlari olur.sonra kus gibi hafiflersin.

    YanıtlaSil
  14. ayy çok şekersin ya.
    evet sabırla okudum okurken kendimi buldum.nezle gibiyim halı yıkama makinesini çalıştıramadım.kızımı çok zor uyuttum .hem ağlıyorum,hem gülüyorum biraz karışığım yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz aynıyız galiba:)) neyse ağlanacak halimize hala gülebiliyosak sorun yok bence:))

      Sil