2 Kasım 2012 Cuma

kitap- BORA'NIN KİTABI-Ayşe KULİN






çok fazla bir şey yazmak istemiyorum. kısaca çok hoşuma gitmedi.  konusu çok sıradan geldi bana. hepimize kafamıza kazırcasına öğretildi Türkiyenin gerçekleri. istanbulda ki yaşantının çok uzağında olan hayatlar olduğunu biliyoruz ne yazıkki. töreyi, berdeli, başlık parasını... biliyoruz işte.
yani sanki bir Mahsun Kırmızıgül senaryasu okudum:))
 

 
 hakszlık etmiyim kitap çok sürükleyiciydi ama beni rahatsız eden konusu oldu.öyle ki kitap bittiğinde elimden fırlattım ve kendi kendime söylendim. eşim de "noluyo bitti diye mi üzüldün" dedi. çünkü bitti diye kahrolduğum kitaplar da oluyo bazen:)) neyse sonu beni allak bullak etti. çok etkileyici olduğu için değil, çok sıradan olduğu için.  Ayşe KULİN önceden çok sevdiğim bir yazardı. ama sanırım ben biraz değiştim. benim kitap zevkim değişti.

 
sözde kısa kesicektim ama yazdım gene. souçta emek verilerek yazılmış bir kitap ve okuduğuma pişman da değilim.
şimdi sırada YEDİNCİ GÜN var akşam başladım bile:)) diloşun kayfesinin düzenlediği yazar ayları etkinliğinde bu ayki yazar İhsan Oktay ANAR. Zaten çok sevdiğim bir yazardı ve diğer bütün kitaplarını okumuştum. bu da sırada bekliyordu bende bu kitapla katılmakmistedim.
 

21 yorum:

  1. paylaşımın için tşkler canım

    YanıtlaSil
  2. Yorumun için çok çok teşekkür ediyorum. Ben Ayşe Kulin in sanırım bir kaç kitabını okudum. Dediğin gibi eski kitapları benim de daha çok hoşuma gidiyor.. Yeni olanlarını sevmedim. Annem inanılmaz bir Ayşe Kulin takipçisidir o bile sıkılmış artık..
    Yatağımın başucundaki komodinin üstünde yedinci gün bekliyor. Ha bugün ha yarın derken sen benden önce davranmışsın.. Hiç geri kalmiyim ben de hemen bu akşam başlıyım. Daha sonra aynı anda kitabı tartışma imkanımız olur böylece...
    Çok selam ve sevgilerle...:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hadi bakalım beraber okuyalım o zaman 7. günü:)) ben de çok seviyorum birileriyle aynı anda aynı kitabı okumayı.

      Sil
  3. ayşe kulin'in bu kitabını duymamıştım. Töre ilgili bir kitap okumak ister miyim? sanmıyorum. Medyada o kadar gözümüze sokulduki kusacağım yani.
    Bende bu ay İhsan oktay anar'ın amat'ına başlayacağım. Daha önce puslu kıtalat atlasını ve suskunları okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında tam töre değil ama kitabın konusunun ana sebebi tör diyim:))puslu kıtalar atlası İhsan Oktay Anarın en beğendiğim kitabı ama bakalım 7. gün nasılmış...

      Sil
  4. Tam bir kitap kurdusunuz anlaşılan.Yeni yeni okumaya başladım bende kızımın tercihlerini okuyorum şimdilik
    sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok seviyorum kitap okumayı gerçekten:)) kızınızın tercihlerini okumanız onu çok mutlu ediyodur ve ne mutlu size ki kitap okuyan bir kızınız var:))darısı benimkilerin başına...

      Sil
  5. Ayşe Kulin'i severim. Bu kitabı da merak ediyorum ama okuyup okumama konusunda kararsız kaldım şimdi.
    Diloş'un etkinliğinde ben de Kitab-Ül Hiyel'i okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence kararsız kalma . oku ne kaybedersin ki. biraz zaman sadece:)) zaten dediğim gibi çabuk ilerliyo. hem merak ettim sen ne düşüneceksin bu kitap hakkında.

      Sil
  6. Boran'ın Kitabını alacaktım bende , almıyorum o zaman :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa deme öyle. herkesin zevki kendine belki beğenirsin:))Ayşe Kulin çok kızcak bana şimdi:))

      Sil
  7. bende eskiden senin gibi iyi bir ayşe kulinciydim ancak artık çok sıkıcı geliyor,belki bakış açımız değişiyor belkide artık bu tarz konulara doyduk doyurulduk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet belki biz değiştik belki de yazarlar değişiyor:))

      Sil
  8. Bende bu ara bu kitaba başladım önce gizli anların yolcusunu bitirdim sıra bunda.Bende orada az buçuk bora'nın hayatından bahsetmiştiya o yüzden tahmin edebiliyorum yakında biter bakalım.Bu arada blogumda kitaplar var hediyelerim eğer bakmak istersen beklerim arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gizli anların yolusundaki boraymış evet belki o kitabı da okusaydım bana daha anlamlı gelebilirdi bu kitap. sen de oku bakalım ne düşüneceksin?

      Sil
  9. İhsan Oktay Anar okumayı çok arzu ettiğim bir yazar.
    Ayşe Kulin'i severek okurum ama son yıllarda yazdığı kitapları henüz okumadım. Sanırım en son Füreya'yı okumuştum. Okunmak üzere Veda ve Umut bekliyor:)
    Sevgiler ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ihsan oktay anardan puslu kıtalar atlasını kesinlikle okunacaklarda ilk sırasıya koymalısın bence:))

      Sil
  10. yedinci günü bitirmeme çok az kaldı.. yorumlarınız çok merak ediyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. güneşi gördüm ü izlemişmiydiniz, bana direk onu anımsattı boranın kitabı... bu aralar kitap tavsiyelerine ihtiyacım var, sizi bulduğum iyi oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır izlemedim ama tahmin ediyorum:))demekki tespitim doğruymuş kitapla ilgili:))
      görüşmek üzere...

      Sil