15 Kasım 2012 Perşembe

mis gibi cacık...

yemekelerin yanında yoğurdu pek sevmem ama cacığa baylırım.
ben cacığı içine sadece salatalık koymuyorum. o an evde ne varsa koyuyorum. havuç, maydanoz, dereotu...
mesela dün yaptığım cacığa bir adet salatalık ve bir adet havuç rendeledim.
biraz kuru nane ve biraz pulbiber biraz da zeytinyağı damlattım.

(zeytinyağını havuç kattığımız şeylere koymak zorundayız, çünkü havuçta bulunan A vitamini yağda çözünen bir vitamin ve havuçun faydasını görmek için yağ koymak gerekiyor.)

ben sarmısak koymadım, çünkü çiğ sarmısaktan pek hoşlanmıyorum. yani sevmiyo değilim ama olsa da olur olmasada.
aslında sarmısak katmadığım hiç bir yemek yok gibi bir şey. çok severim yemeklerde. bi de öyle az buz da koymam nerdeyse bir baş sarmısağı bir yemeğe koyarım.aynı şekilde bol soğan da kullanırım yemeklerde.

neyseciğime biz dün yemekte bunu yedik. tabiki herkes cacığı biliyodur ama belki burda görüp aklınıza gelir de yaparsınız...
afiyetler olsun...

4 yorum:

  1. Çok nefis görünüyor..:)) Ben cacığı çok severim. Bizde genelde salatalık konur. Ama sizin verdiğiniz tarifteki gibi marul koyan hatta domates koyan tanıdıklarımızı bile görmüştüm. Sizinki gibi ben de deneyeceğim en yakın zamanda...:))
    Ellerinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim..
      marulu hayal edebiliyorum ama domatesi hayal edemedim cacığın içinde:)) gerçi üzerine yoğurt döktükten sonra yenmeyecek bir şey de yok gibi di mi:))

      Sil
  2. Ama böylesini hiç duymamıştım,iyi fikir oldu:)Çocuklar için de çok besleyici,Ali Deniz lahmacunun yanında götürebilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh keşke yese Ali Deniz ama asla yemez. o sadece ayran içer lahmacunun yanında. geçen gün pilav yedirirken kaşığı cacığa batırdım, onu bile istemedi, o kaşık cacıklı diye:))

      Sil