18 Nisan 2013 Perşembe

bitmeyen diziler ve ben ...

victır,niki,ketrin çenslır, cek ebıt, pol nümın, kırikıt, viktorya( bu kadarını hatırladım fotoğraftakilerden)
 
dizilerle ilk tanışmam "yalan rüzgarı"yla oldu galiba. Tokat'ın bir köyünde yaşıyorduk o zamanlar. trt1 den sonra açılan trt2 de yayınlanıyodu yanlış hatırlamıyosam. trt2 yi tv nin üstüne koyduğumuz "küçük anten"le seyrederdik. bi de sadece bizdemi vardı bilmem ama köyden başka kadnların da bize gelip izlediğini hatırlıyorum.
dizinin müziği bile kulaklarımda hala.. dın dın dın dın dın...(böyle yazınca  anlaşılmıyo di mi)

sevgi bağları, hayat ağacı vardı bi de...

 
eskiden yani çok eskiden severdim dizileri. ne biliyim bi bizimkiler vardı hepimizin bağımlısı olduğu. öyle sakin sakin yaşayan insanlar vardı , entrika yoktu, gözyaşı yoktu, yormazdı insanı...
pazar akşamlarını iple çekerdik. banyo günümüzdü aynı zamanda pazar. kardeşimle kavga ederdik. önce annem seni yıkasın , yok beni yıkasın diye. ben "bizimkler" başlamadan yıkanmak isterdim ki  rahat rahat izliyim diziyi:))

 
bi de perihan abla vardı tam yıllarını hatırlamıyorum ama şarkısı şöyleydi" kimin başı sıkışsa, koşar perihan abla, işte bu mahallede yaşar perihan ablaaa"


sonra süper baba falan başladı. o biraz daha aksiyonlu bi diziydi. onu da severdik. şevket altuğ niye yok ki artık hiç biyerde. ne büyük eksiklik....
her akşama bir dizimizin olduğu bi dönem de vardı bi ara. hastane dizsi vardı o dönem ama diğerlerini hatılamıyorum şimdi.

 
sıdıka vardı ya o da ne komik diizydi öyle. gene yayınlansa gene izlerim, gene gülerim.."anneye teşhis koyma":)))

kızlar yurdu, çılgın bediş, ruhsar, kara melek....aklıma gelenleri yazıyım izlemesem de...






ferhunde hanımlar bi de bizim evin halleri vardı. bizim evin hallerini izliyodum ilk başlarda ama sonra sapıttı gitti o dizi de






bi ara hatırlarmısınız "rosalinda" diye bi dizi vardı. akşam üzeri yayınlanırdı.
bi keresinde babam demişti ki rosalinda başlamadan önce kahve boşalıyor.herkes eve gidiyor:))
adamların hepsi rosalinda izliyor ama gururlarına yediremiyor, o saatte eve gidiyor:))
hay Allahım ne komik, madem hepiniz izliyosunuz açın izleyin di mi:))

sonra ben büyüdüm dizilerden koptum, kaldıramaz oldum o enrikaları. evet sanırım yıllar geçtikçe dizilerdeki kötü insanlar da arttı entrikalar da arttı.
( adını hatırlamadığım bi dizide "kel Behzat" diye kötü bi karakter vardı ama ne iyi bi kötü adamdı o )

şimdi ki dizilerde kötü adamlar gerçekten kötü. gerçek hayat gibi belki. ama zaten oturup haberleri izlesen en az 3 dizi senaryasu çıkıyor zaten, ben bi de dizilerde niye üziyim kendimi.( haberlere de tahammül edemiyorum zaten)

annem mesela nerde acılı bir dizi var, daha sezon başındaki fragmanalardan "hahh bu diziyi izlerim" ben diye plan yapıyo. "yaa anne ne gerek var bu kadar üzülmeye" diyorum "ben seviyorum" diyor.
haa bi de annem çok planlı bi izleyicidir. sene başında bi program yapar. dizilerini seçerken aynı güne aynı saate gelmesin diye dikket eder:))

eşimin ailesi de çok seviyor dizileri. evlendiğimiz ilk yıllarda daha çocukalar yoken gittiğimizde ne büyük eziyet olurdu bana inanamazsınız.

şöyle bi oturma planı düşünün"  tv nin yanında ty'yi görmeyen bi üçlü koltuk. tv nin tam karşısında bi üçlü, iki tekli koltuk. bütün aile bireyleri tv nin karşısına dizili, ben yalnız tv yi görmeyen koltukta oturuyorum.o kadar komik ki onalr diziyi ben onaları seyrediyorum:))

bi de eşimin annesi, istem dışı iki de bir" nurçin ne dedi, noldu " falan gibi sorular soruyo bana:)) ben her seferine eğilip bakıp kendimce bi yorum yapıyorum mecbur:))

Ali Deniz sık sık babannesinde kalıyor bu aralar. dedesiyle birlikte "beni affet"i seyrediyomuş. eve gelince de  görünce "bu kalsın, dedemle benim dizim" diyor. "ferideyle umut var" diyor.

(çok güzelsin özgü namal)
 
sonra bi de merhamet seyretmiş. "nayin başladı, nayini izlicem, seviyom ben nayini" diyo:)

hey Allahım benim gibi anneye yapılır mı bu:?

mesela bi dizi final yapıyor nasıl seviniyorum anlatamam:)) izlemesem de  içime bi rahatlık geliyor. hani şöyle dip köşe temizlik yaparsınız da bi huzurla oturursunuz ya işte öyle bi his inanın bana. ekranlar temizleniyo gibi geliyor.



ben ne mi seyrediyorum, denk gelirsem yalan dünya, seksenler, bi de polisiye dizileri seviyomuşum ben ,onu keşfettim son bir kaç yıldır:))
kanıt vardı, bitti şimdi ,mesela onu seyrediyordum. şimdi Galip derviş başladı rastlarsam izliyorum.

(sen de çok yakışıklsın)

bi de tabi "mentalist " izliyorum...

ha bi de sabahları "müge anlı"seyrediyorum konusu ilgimi çekerse:))

daha aklıma gelenler, gelir gibi olanlar da var ama yazmakla başedemicem galiba:)) yazmaya kalkarsam bitmez bu post:))

ne uzun bi post oldu yaa. buraya kadar sabırla okuyanlara teşekkür eder, okumayanları da anlayışla karşılarım...
sevgiler...

11 yorum:

  1. bende dizi izlemeyi pek sevmem, yeni bir dizi başlar 2 3 bölüm izlerim ,sonra entrikaları başlar ve ben izlemeyi birakirim :) eskiden kara şimşek ve a takımı da vardı izlediğim, bir de baba evi. çok eski olmasa da 2. baharı da çok severdim,kel behzat dediğin "ana " diye bir dizi vardı onun karakteri mi acaba , hani anaya bak anaya bedel 3 5 babaya diye şarkısı olan :) pazar bizim de yıkanma günümüzdü sonra da bizimkiler izlenirdi . Allahım ne de güzel gunlerdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayne eyne ilk bölümler iyi oluyor sonra sapıtıyolar:))evet babaevini ve ikinci baharı unutmuşum yazarken:))sen şimdi söyleyince hatırladım, "çat çat çat kel behzat".
      bi de kaygızızlar vardı çok absürd bi komediydi bak o da. o dönem için çok farklı sayılır.
      çok güzel günlerdi gerçekten...

      Sil
  2. vay be bi yazıyla nerelere gittim:) bütün bahsettiğin dizileri kaçırmadan izlerdik şimdi bi düşündüm en favorim hangisi diye karar veremedim.. hepsini nasılda özlemişim
    sıdıka neydi ya dimi annesi geliyo arçille şota diyip terliği fırlatırdı ya sıdıkaya o geldi aklıma:D
    oturup ailecek çarliyi izlerdik, baskül ailesini hiç kaçırmazdık, kınalı kara ağlardık. bi de vahşi güzel vardı okul bitsede eve koşsam milagrosa baksam derdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ya sıdıkanın her diyaloğu bombaydı:))bak vahşi güzel izlememişim ben:))

      Sil
    2. Baskül ailesini biz de çok severdik, ben de onu unutmuşum...

      Sil
  3. tubaanne ye yeptıgınız yorumu cok sevdım , takıpteyım , sevgıler

    YanıtlaSil
  4. Bazı kanallarda rastlayınca ébizimkilerée hala bakıyorum ve hala güzal:))
    Entirakılı, acılı dizilerle benimde başım pek hoş değil. İnsanların bu derece mazoşişt olması garip değil mi? Halbuki günlük hayattaki sıkıntılardan sonra insan o ruh halinden uzaklaşmak istiyor.

    Sündürmezlerse şimdilik Merhamet'i seyrediyorum. Orada beni etkileyen Narin'in azmi oldu ama dizinin gidişatı bu yönde değil:(( Bir de "Bir Aşk Hikayesi"ne bakmaya başladım, uyarlamasıymış ve orjinalini de seyrettim ve kültürel farklılıklara rağmen asıl dizide ki oyunculukları beğendim. Bakalım bizimkiler nasıl yapmışlar, merakıyla takip ediyorum:)) Tabi bir de yabancı polisiyeler, işte favorilerim:) "Mentalist"(bence de yakışıklı:D), Closer, Law&Order, arada "House".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle otrup kendi derdimize yanacağımıza elalamein sahte dertleriyle üzüyoruz kendimizi:))
      narin karakteri iyi hoş da ben ilk bölümdeki baba ya tahammül edemedim. hele bi de öyle tiplerin gerçekten olduğunu düşündükçe sinirden izleyemedim resmen.

      Sil
  5. :)) Sonuna kadar zevkle okudum yazınızı. Film şeridi gibi geçti hepsi gözümden. Hayat zaten stresli. Ne gerek var daha da gerilmeye dimi? Mahalle dizileri güzel oluyor. Ekmek Teknesi ile Halil İbrahim Sofrası da sizin bahsettiğiniz diziler arasında benim favorilerimdi. Son zamanlarda Leyla ile Mecnun eşim ile benim favorimizdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle hayatın stresi bize yeter de artar bile:)) ama saıırm şu düşünce yapısında olan insanlar da var:" ne büyük dertleri olanlar var, benimkiler ne ki bunların yanındaa". böyle düşünüp teselli oluyorlar belki de:))

      Sil