28 Aralık 2012 Cuma

bir hastane macerası...

maceramız 5 aralıkta başlıyor.

malum unuıtkanlıklarımdan bahsetmştim bi de üstüne günlerce süren baş ağrıları eklenince bi nörologdan randevu alıyım dedim.

bi girdim hastanenin internet sayfasına parola soruyor. Allahım ya orayada mı kayıt olmak gerekiyor. valla bana her yerde üyelik açmaktan fenalık geldi. nerdeyse evde odadan odaya geçerken de parola soracaklar..

neyse kayıt olmadım tabi hemen 182 yi aradım ve randevu aldım rastgele bir nörologa.
ertesi gün gititm doktora..
şikayetlerimi söyleyince "ne gibi unutkanlıkalrınız oluyor" dedi. ben de düşündüm düşündüm "valla aklıma gelmiyor,  keşke not etseydim gelirken"dedim:)) ( blogumda yazdıklarımı bile söylemek aklıma gelmedi)

kan talili ve beyin tomografisi istedi.
kan tahlili için hemen ertesi gün gittim ama tomografi için 17 aralığa gün verdiler, neyse onu da halettik ama sonuçları almak için de 27 aralığa gün verdiler.

dün eşimle gittim soncumu aldık, saat 15:30 falan, bi gittim doktor yok 5 te gelicek dediler.
ohhh bi rahatladım sormayın hemen eşmi işine geri yolladım çıktım muayenehanenin kapısına oturdum, bir buçuk saat kitap okudum. ortalıkta da kimseler yok süper oldu benim için:))

(bu arada eşim daha önceki gidişlerimde benle gelmediği için vicdan yaptı ben ne kadar gelme ben hallederim dediysem de bari finalde geliyim dedi ve geldi, çok incedir kendisi)

neyse benim bir kaç saattir orda olduğumu doktorun sekreteri görmüştü. saat 17 gibi ortalık kalabalıklaştı( akşam polikliniği varmış, hastalar gelmeye başladı)

doktorun odaya girmesiyle herkes kapıya yığıldı ama ben böyle melül melül arkalardan bakıyorum:))
Allah razı olsun sekreter kız aradan bana işaret yaptı "siz gelin sadece sonuç göstericeksiniz" dedi. ben şaşkın şaşkın "ben mi ben mi" dedim o da" evet evet siz" dedi  ve içeri girdim:))

tomografi raporunda bir yer koyu renkle yazılmıştı eşim mutlaka sor demişti ama ben kimsenin vaktini çalmııyım diye hiç bir şey sormadan sadece doktorun söyleidkleirni dinleyip çıktım:))
şöyle yazıyordu:

pineal gland lojunda ve bilateral koroid pleksuslarda milimetrik hiperdens nodüler kalsifikasyonlar izlenmektedir.

ama doktor bunla ilgili bir şey söylemedi keşke sorsaydım :((
sonuç: gerginlik tipi baş ağrısı, dikkat dağınıklığı

esmax diye bir ilaç verdi ama bilmiyorum kullansam mı prospektüsünü okudum da dehşet içinde kaldım... var mı bileniniz..

24 yorum:

  1. geçmiş olsun cnm. valla bende baktım prospektüsüne ama. baş ağrısı dikkat dağınıklığı demiş ya, bu ilaç depresyon ilacı sanırım. amacına uygun bi ilaç gibi gelmedi bana.
    unutkanlığa iyi gelen besinleri falan araştır bence. bulmaca falan çöz. not tut.
    tekrar geçmiş olsun cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:))evet bence bu ilaç ağır depresyon ilacı:)) benim durumum o kadar vahim değilki ya:) b 12 normal çıkmış aslında. ben biraz daha balık malık yiyim.

      Sil
  2. Geçmiş olsun canım. Ne yazık ki sana yardımcı olamayacağım ama doktor olan bir arkadaş varsa bir açıklama yapar büyük ihtimal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım:)) valla belki doktor yoktur ama en azından bu ilacı bilenler vardır:))

      Sil
  3. kimsenin mesleğine diyeceğim yok eleştirmekte istemiyorum ama böyle şeyler başıma gelince yada duyunca üzülüyorum,doğru düzgün şeyler söylemeden,ilaç yazıp yollayanlar var,yazıktır ya...bende yeni doğum yaptığım sıralarda yani,oğlum 2 yada 3aylıkken gittim çok gergin ve stresliydim niyetim bir psikolokla görüşmekti beni nörolaga yönlendirdiler,senin yine tahlilini istemiş benden birşey istemediği gibi,1 torba da ilaç yazdı,etkilemek istemem ama şikayetlerin ciddi değilse yani dönemselse bence kullanma,ama içiniz rahat etmiyorsa başka bir doktora görünmekte fayda var,bazı ilaçlar insanı günlerce yerinden kaldırmıyor,çocukların falanda var bence bir düşün geçmiş olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok hakısın canım. ben ki iaç kullanmaya acayip karşıyımdır başım ağrıyo diye bile ilaç almam. benim de aklıma geldi söyklediklerin dr uyku, uyuşukluk falan yapabilir dedi. ee ben gün içinde de uyuklarsam nolucak çocuklar:)) pek düşünmüyorum kullanmayı...

      Sil
    2. en güzeli boşver,ciddi bir sorun olmadığı sürece ağır ilaçlarla kendini oyalama geçmiş olsun

      Sil
  4. Merhaba, geçmiş olsun.Bana sorarsan, seninki sadece bunaltı tipi baş ağrısı:)Çocuklar biraz büyüdüklerinde ya da sana gerçek anlamda yükünü hafifletip, kendine zaman yaratacak bir yardım geldiğinde azalacak, hatta geçecektir.
    Benzer bir durumda doktor bana bir ilaç vermişti, çok büyük üzüntüler ve kayıplar yaşadığım bir dönemde.Yan etkiler listesinin başında şu cümle vardı:'İntihar etme eğilimi yaratabilir'! Dehşete kapılmıştım.Nasıl bir ilaçtır ki böyle yazar diye.İçmedim tabii.
    Oğlum doğduktan sonra annem sağolsun üç ay yanımda kaldı, ama memlekete gitmek zorundaydı.Öyle çok yalnızlık çektim ki, banyomu bile yapacak zamanım olmuyordu.Doktor (Başka bir doktor:)ilaç verdi, çoğunluğun bildiği prz.., onu içtim, yan etkisi yok dedi, bakmayın prospektüse diye tembih etti.Aman Allah'ım, çocuğun altını değiştireyim diyorum, ama taşımakta zorlanıyorum minnacık bebeği.Velhasıl onu da bıraktım ama etkisi iki-üç gün sürdü.Sonra nihayet bir yardımcım olabildi de atlattım o dönemi.
    Diyeceğim odur ki, elbette sen daha iyisini bilirsin, ama beyne veya sinir sistemine etki eden ilaçlardan daima korkarım.Yaptıklarından çok bozdukları şeyler var.
    Bu arada yeni yıl, sağlıklı, bool rahatlıklı ve güzelliklerle dolu geçsin dilerim.
    Sağlıcakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet doktor da gerilim tipi baş ağrısı dedi zaten ama niye öyle bir ilaç verdi anlamış değilim. aynen dediğin gibi intihar eğilimi yapabilir diyor:))
      evet sıkıntılı bir dönem geçiriyorum ama ağır depresyon da da değilim ben ya:)) benim de annem de gelicek inşallah tıbaşından sonra memleketten o zaman rahat edicem..
      ben de nefret ederim ilaç içmekten doğumlarım hariç yıllarıdır ağrı kesici biel içmiş değilim:))
      hepimizin yeni yılı sağlıkla mutlulukla geçsin inşallah...
      sevgiler...

      Sil
  5. Canım Allah korusun beyninde başka birşey çıkmamış çok şükür,e o zaman sen dediğin gibi ya balık ye;ama bence en iyisi balık yağı al,hergün iç bir tane,nur topu gibi olursun bak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. balığın kendisini yiyim de yağını almıyım ben:)) dediğin gibi nur topu gibi olurum zayıflamaya çalışırken:))

      Sil
  6. Geçmiş olsun canım.
    İlacın dozu yüksekse ve yan etkileri vahimse hiç kullanma bence.
    İki tane çocuğun var, çalışıyorsun ediyorsun, unutkanlık olması koşuşturmadandır, normal şeyler bunlar.
    Yine de b12, ve demir ekslikliğine dikkat et.
    Malum Türk toplumu olarak çoğumuzda demir eksikliği var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım:)) günde bir tane al bir ay sonra yükselebilirim dedi valla:)) yok yok ben kullanmıcam bu ilacı. Çocuklar büyüsün bir şeyim kalmaz benim. B 12 ve demirim de normal çıktı.

      Sil
  7. Sevgili moriçe,
    Öncelikle geçmiş olsun.Hepsi değil ama doktorların çoğu hem bilgilenmeden, hem de yeteri kadar bilgilendirmeden bir çok ilacı vermeyi daha uygun buluyor.
    Gerginlik yada dikkat eksikliğini, depresyon belirtisi sayarak, daha fazla araştırıp uğraşmamak için "işin kolayına" kaçıyorlar belki de.
    Bence başka bir doktora gitmelisiniz.Nâçizane fikrim tabe :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ona kızıyorum ya iki dakikada sen benim neyimi gördün de depresyon iacı veriyosun:)) evet başka bi doktora gidebilirim ya da gitmiyim, bu olayı da unutayım:)) sağlam insanı hasta ederler valla:))

      Sil
  8. geçmiş olsun canım ya dikkat et kendine ilacı içme Allah korusun çocuklar nolcak düşünemiyorum. sen başka doktora görün bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım:)) düşünüyorum bakalım napıcam:))

      Sil
  9. bence de bu olayı unut, bitkisel çaylar falan iç, papatya çayı ya da ne bileyim melisa çayı. Ayrıca ben ara ara pharmaton kullanıyorum dalgınlık falan o tarz şeylere iyi geliyor vitamin tarzı bir ilaç...geçmiş olsun canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)) gerçekten de ben bu olayı unutayım di mi:)) vitamin alsam iyi olacak galiba benim de:)

      Sil
  10. canım çok geçmiş olsun..Bu arada kitap okuma sevdana imreniyorum her fırsatta okuyorsun ne güzel..Sorma benim nette üye olmadığım yer kalmadı artık..hatta parola defterim var unutuyorum hepsini..
    bence de ilaç içme ,çoğumuzda var unutkanlık bende çok unutkanım bu ara bbekten sonra iyice unutkan oldum ama sorun etmemiştim kendime..Bitkisel bişiler araştır onlarla hallet ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:))benim de bi parola defterim var :)) başka türlü mümkün değil aklımda kalmıyor:)) doğumdan sonra unutkanlık normal aslında ama benim bi de baş ağrılarım olunca bi gidiyim dedim ama pişman oldum:))

      Sil
  11. Çok geçmiş olsun. Sağlık hiç bir şeye benzemiyor. Bu nedenle ona özen ve itinayı göstermeliyiz.

    YanıtlaSil
  12. çok teşekkür ederim:)) aynen dediğin gibi gitti mi ne yapsan boş geri gelmiyor:)) ben de pek kıymetini bilen biri değilim malesef:))

    YanıtlaSil
  13. geçmiş olsun canım şimdi raporda yazanları ve ilacın adını kardeşime gönderdim bakalım bir doktor adayı ne diyecek:))

    YanıtlaSil