12 Aralık 2012 Çarşamba

çocuklarda uyku düzeni ya da düzensizliği :))


herkes nasıl yapıyor bilmiyorum ama en nefret etiğim şey çocuklardaki uyku problemi. hala bir düzenimiz yok sayılır ve hala benim için eziyet:))
 
çocukların ikisinin öğlen ve akşam uykularını aynı saate denk getiryorum. Ali Denizin odasında Kuzeyi ayağımda sallıyorum uyuyunca yatağına götürüyorum.
 
bi de şöyle bir problem var Ali Deniz ayaktayken Kuzeyi uyutmam gerekirse çok zor oluyor. çünkü Ali Deniz zırt pırt yanıma geliyor. Kuzey de abisini görünce kıkır kıkır gülmeye başlıyor. Ali Deniz kardeşimi öpücem diyor falan filan:))
bi de Ai Deniz ya su istiyor ya çişi geliyor ya da "anne ben içerde yoruldum o yüzden senin yanında oturucam" diyor.( ne alakaysa) sonuç olarak Kuzeyi de alıp hep beraber oturma odasına geri dönüyoruz.
 
Kuzeyi uyutmaya giderken;
 1-önce çişim yok dese bile Ali Denize çiş yaptırıyorum.
2-sonra mutfakta bir kaç yere bardakla su bırakıyorum. ( su istediğinde şurda var iç diyorum gidip içiyor. aynı yere 10 bardak su bıraksam hepsini bir kerede bitirir:))
3-televizyonda yumurcak kanalını açıyorum.
4-bi de benim nesfitimi kokopops sanıyor bir tabağa azcık koyup veriyorum ki ben Kuzeyi uyuturken bizi rahat bıraksın.
 
ama işte bunlar bile bazen işe yaramıyor:))
 
geceleri de beni uykusuz bırakan çoğu zaman hala Ali Deniz.
aslında Ali Deniz 8 aylıkken kendi kendne uyumayı öğrenmişti. bazen ağlıyodu bazen çok uzun sürüyodu ama yatağına koyup çıkıyoduk. sonra kardeşi doğunca biraz işler değişti biz de çok üstüne gitmedik.yanında oturmamızı istiyor. bazen ben cinnet geçirecek hale geliyorum ama dare ediyoruz işte:))
 
Kuzey hala ayakta sallanıyor kendi kendine uyumak gibi bir niyeti de yok. ben de pek umursamıyorum çünkü Ali Deniz kendi kendine uyuduğu için çok problem yaşadık. mesela her yerde uyumuyordu. beşiği dışında bırakınca kaçıp yanımıza geliyodu. ayakta sallamak daha pratik sanki. en azından her ortamda uyutulabiliyor. bi de uyuması için onun keyfini beklememe gerek yok. sallayarak zor da olsa uyutabiliyorum.
 
günümün kaç saati çocuk uyutmaya çalışarak geçiyor bilmem:))

10 yorum:

  1. Senin yazdıklarını okurken, bir yandan da gülümserken, arkamdaki yatakta zıplayan bücür bana sesleniyo; "Anneeee" diye değil tabii, "Aaaağğğhhhh" diye ;) bizimkinin de uyumuş olması gerekiyordu çoktan ama bu sene bi haller oldu Ali Deniz'e, şaştı uykuları, gece 11'den önce nadir uyuyor :( Gündüz uyutmayalım diyoruz ama sonuç değişmiyor, bekliyorum ki iyice uykusu gelsin... Dertlerimiz ortak moriçe ;)
    Bol şans dileyeyim sana, bana, hepimize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen belli bi yaştan sonra artık uyumak istemiyoar:)) tabi akılları eriyor her şeye. ben de denedim gündüz uyutmamayı ama acayip huysuz oluyo o zamanda:)) madem uykun var uyusana be çocuk...sen tecrübelisin nehirin uykusu kaç yaşında düzene girdi?

      Sil
    2. Nehir'le ilgili sorun yaşamadık pek uyku konusunda, ayakta sallanarak uyurdu ve genellikle de zamanında uyurdu. Ali Deniz fena çıktı, ama çok şükür ikisi de uyudular mı sabaha kadar aralıksız uyuyorlar. Odalarına ikisini de 5 aylıkken geçirdik, o zamandan beri hep kendi yataklarında ve aralıksız uyudular (maşallah diyim de nazar etmiyim)
      :) Ali Deniz debelene debelene uyuyor, televizyon açık olacak, yorulana kadar yatakta debelenecek ve uykuya yenik düşecek...

      Sil
    3. bizimkiler gece de uyanıyor malesef:(( Ali Deniz korkuyor galiba o yüzden onun odasında yatıyorum bazen. bizim ikisi de doğduğundan beri ayrı odalarda yastıyor. bi ara Ali Deniz bizim yatağa gelmek falan istemişti ama bizden yüz bulamayınca prs etti. şimdi abzen diyorum gel bizle yat istemiyo:))

      Sil
  2. Offf çok zor,okurken yoruldum,zaten yorgunum daha çok yoruldum:)Benden sana çare gelmez çünkü hala göğsümde uyuyor.Buraya yazan arkadaşları ben de takip edeyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diyorum ya ufaklığı bi şekilde uyutuyorum ben de ama asıl sorun Ali Deniz:))

      Sil
  3. oofff sende 2 tane bi de ya ben 1 tanesini bile hala uyutmayı başaramıyorum. 3 yaşında evdeyken öğle uykusu diye birşey yok. Gece desen ayrı eziyet. Hep böyleydi böyle devam ediyor. Uyumuyoooor :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. harhalde bazı çocuklar da büyükler gibi uyumayı sevmiyor( bana çekmişler herhalde:))

      Sil
  4. Gerçekten işin çok zor canım,uyku sorunu malesef bizde de var ama bizimki geç yatma sorunu Ada kendisi uyuyor yatıp ama özellikle bu aralar çok geç saatlere kadar oturuyor bende oturuyorum onunla mecburen:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki geç yatsa bizimki daha çabuk uyur ama ben de 9 u geçirmek istemiyorum. tabi 9 da yatıyo ama 10 da 10 buçukta uyuyo ancak çoğu zaman:)) beşiğinden de çıkamadaığı için mecbur uyuyo en sonunda:))

      Sil