4 Şubat 2013 Pazartesi

kitap-Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında- Haruki MURAKAMİ

öncelikle 10 gündür İstanbulda olduğum için bloğuma pek uğrayamıyorum. farketiniz mi acaba:)) çok fazla kitap ta okuyamıyorum ama okuduklarımı da paylaşamadım bir türlü.en kısa zamanda eski tempoma dönebilmeyi umuyorum...

gelelim kitabımıza...
Marukumi'nin okuduğum ikinci kitabı. tam yatmak üzereyken aldım kitabı elime. eşim "hadi ışığı kapatsana artık" diyor ben "dur biraz daha okıyım" diyorum. " sen o kitaba az önce başlamadın mı nasıl bu kadar kaptırdın kendini " diyor. "valla doğru ben de şaşırdım" diyorum:))

 marukimi kitaplarının hepsinde var bu sürükleyicilik. aslına bakarsanız o kadar sıradan şeyleri ayrıntılı ayrıntılı anlatıyorki çoğu yerde. ama gene de insan bırakamıyor elinden. bu da bir yazar için güzel özellik olsa gerek:))

burda da Hacime  adlı evli mutlu çocuklu bir adamın( bence pislik bir adam:))  çocukluk aşkıyla karşılaşmasını ve ondan sonra gelişen olayları anlatıyor. yaban koyununun izinde hoşuma gitmeyen belirsizlik ve soru işaretleriyle bitiş bunda da var. kitabın sonunda hacimenin yaşadıklarının hayal de olabileceği hissine de kapıldım aslında. ama gene de güzel bir kitaptı.

en kısa zamanda görüşmek üzere....

3 yorum:

  1. Evet canım bende senin güzel yazılarını göremeyince merak etmiştim.Bu kitabı merak ettim.Listeme aldım
    Sevgiler derya)

    YanıtlaSil
  2. ayrıca seni mimledim canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. en kısa sürede yanıtlıcam mimini:))

      Sil