22 Ekim 2012 Pazartesi

evimizden manzaralar...4

 
sahaf festivalinden aldığım kitaplar hala okunmayı bekliyor. şu an  Ağaçkakan'ı okuyorum.
 
 
 Ali Denize aldığımız botlar, ve yanında benim belki de ortaokul yıllarımdan beri kullandığım kalemliğim.
 

 
pempesini bitirdiğim battaniyenin mavisine başladım:)


 
bu uyku tulumlarını çok tuttum, herkese tavsiye ederim. geçen kış Ali Denize 2 yaş ve 3 yaşını almışıtık. geçen gün de Kuzey Deniz için 1 yaş, Ali Deniz için de 4 yaşını aldık:))
Ali Deniz bayılıyo zaten bu tuluma. bi de kardeşiyle aynı giyinmek çok hoşuna gidiyo kuzumuın:))
tulumları görünce eşim "bana göresi de var mı?" :)) diye sordu. gece nedense üstü çok açılıoyomuş da:)) hiç üstüme alınmdım valla.
evimizin çocuklar yatmadan çönce ve yattıktan sonraki hali. bı döngüyü sonsuza kadar uzatabilirsiniz. önce, sonra, önce sonra...( günde en az iki kere tekrarlanıyo)
 
 
 
kiler marketlerde kitaplarda % 50 indirim vardı. bunlarda ordan aldıklarım. çok benim tarzım olan şeyler yoktu. nerdeyse bi saat kitap seçtim orda. marketin dışına pazar tezgahı gibi yığmışlar kitapları. benden başka bi Allahın kulu da dönüp bakmadı valla. kitap yasağım vardı uzun zamandır ama artık dayanamıcağımı farkeden eşim de sesini çıkarmadı hatta çocukları bile oyaladı ben kitaplar arasında kendimi kaybetmişken:))
 
 
Kuzeyin ayağa kalkma çabaları.))
 

 
uzun zamandır dizlerinin üstünde durabiliyo. nerelerde yakalıyorum bi bilseniz:))

 
bu da ayağa kalkmayı başardığı an:)) beni bu anı çekerken gören abisi de ne zaman Kuzey ayağa kalksa " annee kuzey dikeldi gene fotoğrafını çekiyim" diye koşuyo. dikelmek kelimesini de ben hiç kullanmam nerden duyduysa artık:)
 
 
evden değil ama paylaşıım bunları da...
 
 
poz veriyo şebeğim:))
 
 

yeni oyunumuz bu. havalar iyice soğumadan şehrimizin en büyük parkı olan " kent parka gidiyoruz fırsat buldukça. çok yakın değil yürüyerek 40 dakikayı bulur o yüzden arabayla gidiyoruz. malesef yakınımızda hiç park yok.
oyunumuz şu: ben topları ona atıyorum o da raketle vurmaya çalışıyo:)) bunu yaparken de kıkır kıkır gülüyo.ilk başlarda isabet oranı çok düşüktü ama geliştirsi kendini baya:)
 
 
 
 

16 yorum:

  1. ne şirinler bunlar cnm, iki çocuğa bakmak zordur. Allah yardımcın olsun. kitaba zaman ayırmansa çok güzel. bende özeniyorum okumaya. ama çalışıyorum. akşamda tv açık. olmuyor. birazı okunmuş bir kaç kitabım rafta boynu bükük bana bakıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, evet zor gerçekten:)) ben kendime az da olsa vakit ayıramazsam çıldırırım herhalde. tabi ben bu sene ücetsiz izindeyim o yüzden kısmnen rahatım, çalışıyo olsam naparım bilmem.

      Sil
  2. Sevgili moriçe,
    Resimlerinle neredeyse senin bir gününü yaşamış kadar oldum :) belki de evlerimizin aynı durumlarda olması vs. yaşattı bana o duyguları.
    Eşinin tulumdan istediğini yazmışsın,ben hemen adres vereyim.:)))Çünkü bize göre olanları da var.Geçenlerde büyük bi marketin giyim reyonunda geerken LCW nin büyükler için tulumunu ben de çok beğendim.Alsam mı diye çok düşündüm ama kız kardeşim vazgeçirdi ihiihihiih.Güzel oğluşlarına Allah uzuuun ömürler versin inşallah.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çoğu evin hali aynı desene...bize göresi de böyle pufuduk pufuduksa komik olabiir.)) lvw dan kendime almıştım ama kaprili pijema gibiydi.
      amin inşallah..
      sevgiler..

      Sil
  3. Maşallah kuzularına.Uyku tulumu çok iyi fikir.Bizde kullanıyoruz.Çocuklu evin klasik hali dağınıklık.Bi çırpıda toplamışsıın hemen:) Oyyy Kuzeyi yesinler ya ayağa kalkmaya çalışıyor he.bizimki hala yerlerde yuvarlanıyor.poposunu kaldırıp emekleme çabası bile yok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür edrim:))
      aman emeklemese emin o daha iyi. bizim büyüğü nerdeyse 10 ay kıpırdamı yerinden ve şimdi anlıyorum ne kadar rahatmışız o zamanlar:)) ufaklık 3 buçuk aylıktan eri başladı hareketlenmeye. komik de geliyo aslında her yerden çıkması:)
      ama emekleme olayı zor gerçekten:))

      Sil
  4. Valla senin oğluşlarını yerim, seni de becerinden dolayı tebrik ederim. Ben okulla ev arasında bunalmaya başladım yine. Aslında okulla ilgili bi problemim yok tabi ki, mesleğimi de çok seviyorum. Ama çalıştığım zamanlar başka şeylere pek vakit kalmıyor maalesef. Bayram temizliği de hala beni bekliyo :(( Uyku tulumlarına da bayıldım. Ben de geçen sene kullanmıştım Öykü için çok rahat oldu. Bu sene de alıcam yaşına uygun olanını artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azimim var ya okula gitsem bu yaptıklarımın binde birini yapamam. Okul zamanı çocuklar yapınca bi de okul hazırlığı yapmam gerekiyor çünkü. Ee bunun yazılı hazırlaması, okuması, gereksiz evraklar malum..
      Off ki of yani:)))

      Sil
  5. Bebişler 'dikelince'hemmenn sehpanın oraya saldırıyor:)Ali Deniz çok tatlı demek fotoğrafını çekeyim diyor,kıyamam ona:)Tığ işin her zamanki gibi çok şık:)Kitap tutkuna hayranım zaten.Evin hali bir yerden tanıdık geliyor:)Kalemlik çok iyi fikirmiş:)Tulum hala alamadım,dr.alma dedi ama üstünü çok açıyor içime sinmiyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen yaa bi de dengesini sağlayamıyor sürekli diken üstündeyim düştü düşecek diye:)) Dr niye alma dedi ki. Sıcak olur diye mi. Ben yazın bi badiyle yatırıyordum zaten ama artık geceler çok soğuk.

      Sil
    2. Evet ondan.Acaba sizin orası daha mı soğuk.Bizim geceler dahaç ok soğuk sayılmaz.Eninde sonunda soğuyacak ama.Nereden aldın,bacaklı daha iyimiş bak?Benimki artık denge kuruyor,bayağı rahatladım,o geçiş dönemi çok zor:(

      Sil
    3. Sanırım öyle çünkü ben bile sabaha karşı üşüyorum:)) burda bi mağazadan aldım ama marka bi mağaza değil. Sen orda bulamazsan ben sana yollarım burdan.

      Sil
    4. Tamam canım sağol,yok alacağım çocuk üşeyecek böyle.

      Sil
  6. Anne kuzey dikeldimi :))ay ne güldüm yerim ben onun o ağzını..Maşallah canım yumurcaklarına...
    bebeğim olunca o güzel battaniyelerdinden birtanede ben istiyorum canım :)
    yarın bende bir kilere bakıyım belki okuyabilceğim kitaplar bulabılırım..
    bu arada seni mimledim canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) sen bebek yap söz ben sana istediğin battaniyeyi örücem:)) hatta yakınlarda öyle bi niyetin varsa başlığım ben hemen:)) mimi gördüm cevap da yazdım sana ama belki hemen yanıtlarım bi yarın mutfağıma bakıyım da:))

      Sil
  7. Sizin çocuklarınız sanıyorum. Çok şirinler. Allah size bağışlasın.

    YanıtlaSil